Inte blivit mycket sömn de sista dagarna, började mitt marathon pass i söndagskväll med att köra ut plantor på en väg man har dåliga erfarenheter av sen tidigare, förra gången så tryckte man sönder nå bromsgrejer på släpet denna gång blev det lite lindrigare...
Något som inte står rätt till..

tog mig tillslut fram till vändplatsen, men en massa extraarbete och kostnader blev det ju hur som helst.
Orkade inte fara in till stan och sova så blev en sväng hem till föräldrarna och träffa på några busfrön samt sova nån timme.
svårt att få ett vettigt kort på dem...


igår hann man med att fara och hälsa på alla anställda både i planteringen och i röjningen
Fick även lite påbackning på ett underröjningsjobb som vi utförde för ett par veckor sedan, en hänsynsyta blev röjd, samt att det på vissa ställen ej var tillräckligt hårt röjt så grabbarna som var där får fara en sväng förbi och ta och göra om en del av jobbet :/ Men men tur att det upptäcktes tidigt så att de kan kalibera om sig inför kommande underröjjningsjobb.
Hänsynsytan försvann pga strul med gps-filen, tekniken är inte 100%ig. Sedan var det inga snitslar där så blev ju något enklare att misslyckas då också. Så nu har man gått igenom gps-filerna engång till och kollat så att hänsynsytorna finns med där, bara hoppas att man inte missat någon fil av de man skickat ut.


gårdagskvällen ägnades åt att fixa med lönerna, betala räkningar samt nöta latinskanamn.


Idag gjorde man en av de mer ångestfyllda tentorna på jägmästarprogrammet nämligen arttentan i botaniken, igår var man övertygad på omtenta, (mest eftersom all studietid förutom sent igårkväll har gått åt till att jobba) efter tentan kändes det förvånansvärt bra så med lite flyt så slipper man omtentan.

Vid 16 tiden så var tentorna över för denna gång och snabbt hem och packa ihop lite kläder inför sverigeresan, sedan göra en rokad på lite bilar som står lite överallt, isuzun fick fara till verkstaden för ett garantiärenden, en av minibussar fick fara ut till lagret, en annan fick fara till en p-plats där man slipper lapplisorna. Sedan så plockade man även upp en "ny" volvo v60 som vi hyrt till norra Sverigeresan.

Imorgon börjar den trevliga studieresan, först ett stopp i vindeln, (nära å bra hem) men på eftermiddagen skall vi upp till kåbdalis och efter det vidare mot gällivare. Skall försöka fånga studierna på bild under resans gång. Äntligen "semester" :grin:

8 kommentarer | Läst 5398 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av Kse ons 13 aug 2014, 12:20
Blir det att kolla på "Undret på Dundret" i Gällivare?
Tidningen Skogen hade ju nån lista över Sveriges mest besöksvärda skogar för nått år sen, då var den med där.
av Uvskogen ons 13 aug 2014, 19:55
Fy tusan vad du jobbar! Tror jag ska sätta upp en bild på din blogg ovanför skrivbordet. Kan vara bra när jag gnäller över mycket att göra....
av Hugin ons 13 aug 2014, 21:57
Håller med "Uven" - ett klart tummen upp!
av SkogsGotte ons 13 aug 2014, 22:28
Vi får se vad det blir i Gällivare, nu har vi kommit till kåbdalis, tagit någon öl, (vissa kommer nog ha svårt att ta sig upp imorrn) bastat, fiskat... Först när vi kom in i byn räknande vi med att vi skulle bo i något övergivet hus, men fy tusan vilka grymma stugor vi får övernatta i nu under första dagen, känns helt nybyggt, synd dock att vi bara skall vara här en dag :/

Under sverigeresans första dag blev det föreläsning om samråd mellan skogsbolagen och rennäringen, vilket helt klart var intressant.
av SkogsGotte ons 13 aug 2014, 22:30
Jobbar ju en del under barmarkssäsongen men slår man ut det över ett år så blir det nog inte mer än en helårstjänst
av skördaren 2 lör 16 aug 2014, 09:00
Hoppas resan går bra här i norr :) det går ju bra att komma för bi på en kaffe kopp om ni är nere vid kusten :) (gör inte som den där Uvskogen o frun bara gasar förbi :lol: fast jag tror han stannar till nästa gång :) )
av Tosca lör 16 aug 2014, 09:44
skördaren 2 skrev: ...fast jag tror han stannar till nästa gång :) )

Annars riskerar han ju att råka ut för nätmobbning, så det är nog säkrast.
av skördaren 2 lör 16 aug 2014, 11:02
:lol: Japp