I måndags så drog vi igång med planteringssäsongen, målet är att vi skall bli klara runt den 15 september. Var ute och träffade några av plantörerna samt att man även tog och snitslade upp en alternativ väg till ett hygge då den riktiga vägen är för dålig för att ta sig fram på med en personbil.
När man fixade till med bevattningen så upptäckte man ett hål i ena slangen, men tur att man hade lite utrustning för att minska läckan, sen fungerade inte timern till pumpen heller men det var inget stor bekymmer.

Fick även ett samtal från några ytterst missnöjda röjjare angående ackordspriset på en av trakterna.
Är smidigt att man snabbt får bilder på objekt där de anser att priserna är helt fel. Fick lov att kontakta uppdragsgivaren som fick lov att skicka upp en person för att kolla området och ja priset gick upp en hel del. Just dessa lövhav som bara är 1,5 -2 meter är extremt besvärliga. När man gör en inventering våren innan så kan områdena se betydligt enklare ut än när man väl är där i slutet av nästa sommar...

Tisdagsmorgonen började med ett samtal från plantbasen att det var punktering på plantsläpet, bara kasta på sig klädera, hämta ett nytt däck och åka upp och byta (tur att hygget låg nära plantupplaget så det gick att transportera en del plantor i bilen)
därefter blev det underröjning i en kommande gallring på fastigheten man snart blir ägare av.
En del av gallringen består i princip enbart av björkskog, Hjälmen och huvudet har tagit en del stryk i detta område.

Kommer fler bilder från skiftet när väl slutbetalningen är gjord...

Dagen avslutades med ett besök hos tandläkaren, (bland det värsta jag vet, blev en provisorisk lagning av en tand)

Onsdagen bestod av att skriva kontrakt på gallringen så man kan få ut en del förskott till slutbetalningen av fastigheten.
Därefter hann man med å besöka en anställd som höll på med en specialröjning inför ett husbygge. Vid lunchtid så fick man ett samtal från en uppdragsgivare som behövde snabb hjälp med lite underröjning vid ett par andra tomter. Gick relativt bra tills man kom in i en liten grandunge och kapade ned säsongens första getingbo, tur var att man hann se att getingarna började flyga ut så det lilla försprånget man hade mot dessa jävlar räckte för att slippa bli stucken. (om det är något jag hatar mer än att besöka tandläkaren så är det isåfall getingar)


Torsdagen blev det lite mer underröjning på skiftet.

Igår var man förbi plantörerna för att fixa med lite utrustning och pappersgöra. Sedan var man tvungen att åka och kolla upp ett bra åkerbärshygge och ja det fanns extremt gott om dem detta år, (förra året var det på tok för torrt för åkerbären)

Norrlandslyx!

Sen fick man lov att inspektera lite ställen för kommande plantupplägg vid några större hyggen, rann fortfarande vatten i dikena så bevattningsmöjligheterna är det iaf inga bekymmer med + att man även passade på att svänga förbi och kolla på lite kommande röjningsjobb. På vägen till sista hygget så fick man ett väldigt trevligt telefonsamtal, sådana samtal man aldrig förväntar sig :) (återkommer med mer info nästa vecka)

Nu blire ta några biror och njuta av att sommaren äntligen kommit!

4 kommentarer | Läst 4163 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 18:06

Kommentarer

av totte lör 15 aug 2015, 21:29
Spännande att få höra vad det var för upplyftande samtal du fick! Snygg fontän. Så det blev sommar till slut däruppe också, njut av bärsen, verkar som du förtjänat det.
av isteskog sön 16 aug 2015, 00:16
Känner igen vedermödorna från min egen tid som skogsvårdsentreprenör med anställda. ;)
av Uvskogen sön 16 aug 2015, 12:31
Åkerbär, liknar det smultron?
av totte sön 16 aug 2015, 13:23
Åkerbär ser ut som små mörkröda hallon, tillhör hallonsläktet, men växer som låga krypande örter. Smakar inte som något annat. Hittas t ex i dikeskanter, gamla odlingar och fuktiga gräsmarker i skogen.