Ibland är det rätt intressant att underröjja och då framförallt hos privata markägare när man kan hitta lite allt möjligt vad gäller livstecken från förr.
På bolagsmark är mycket av de mer ögonfallande forn & kulturlämningar redan uppmärkta men hos privata markägare är det inte lika säkert.

Ett tidigare gravfält med rösen och stensättningar. (enligt fornsök) Tog nog bild på något som ej hade med det hela att göra, men ja det fanns lite gropar och stensamlingar på detta klapperstensfält. Detta med fornlämningar är betydligt knepigare att se än kulturlämningar. Mest eftersom det ej är allt för vanligt.


Stötte på denna sak när jag var och underröjde på objektet, några 100 m från fornlämningen som var tydligt utmärkt på kartan. Denna sak, troligtvis någon gammal grund av något slag var dock ej med på direktivet. Man stod princip nere i gropen innan man insåg att detta ej skett helt naturligt.


Från en annan vinkel, grunden ca 1,5 x 3,5 meter... satte upp lite snitslar runt området och sen får man kontakta virkesköparen så får han föra det vidare. vad tror ni att detta kan vara för något? (utifrån dessa halvkassa bilder)



Var lite osäker om jag skulle hinna med att göra klart objektet idag så röjsågen startade man just efter kl 5 imorse. Var ute igår och la ned många timmar på bara en ha så stressen och osäkerheten fanns att det skulle vara lika besvärligt resten, men som tur var så gick det snabbt att göra klart resten idag, och att man hann lämna tillbaka nyckeln till bommen.

Fick ett sms när jag höll på att skriva blogginlägget. Röjjarna hittade en intressant växt ute på hygget, tämligen nyplanterad. Tror inte att det är skogsbolaget som sätter dessa plantor hehe...


4 kommentarer | Läst 3757 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av Uvskogen fre 18 jul 2014, 17:37
Ha ha, du får lugna och coola röjare framöver nu då ! 8)
av SkogsGotte fre 18 jul 2014, 19:54
Hehe, ja man har ju några som är för snabba, dessa borde hitta detta område så det blir enklare att planera jobben, blir stressigt när de hinner med dubbelt så mycket som förväntat....
av Blivande snickare lör 19 jul 2014, 18:20
Större avkastning å snabbare omloppstider med dylika plantor :D ;)
av Mangan lör 19 jul 2014, 23:34
Och liiite större risk. ;)