Äntligen så är säsongen över för 2014.

Nu har de sista grabbarna åkt hem, blev en överlag väldigt bra säsong.
På slutet kom det dock lite väl mycket underröjjningar vilket gjorde att vi ej hann med allt.

En stor felprioritering från min sida ifall man visste hur mycket underröjningar som skulle komma senare. Men när man börjar med ett jobb vill man gärna slutföra det, tillslut fick man dock avbryta denna besvärliga ungskogsröjning och försöka hinna med så mycket underröjningar som var möjligt. blev kvar en ca 30 ha som vi ej hann med.


Sedan i mejldjungeln så blev även någon ungskogsröjning missad. knepigt att få bra koll på alla trakter när det kommer trakter var och varannan dag under större delen av säsongen. Men men en säsong hit eller dit spelar inte speciellt stor roll på enklare ungskogsröjningar.

Så man har jobb till sig själv så det räcker och blir över under jullovet om inte snön sätter stopp för det. Just nu regnar det för fullt här i Umeå, men risken är dock stor att det snöar bara några mil in i landet.

Ett bekymmer som man lidit av under denna säsong är bostadsbristen, väldigt få bostäder som hyrs ut. Sedan att köpa en villa i utkanten av kommunen godkänner ej banken i och med den inkomst man har. Blir väl ett besök på banken snart för att kolla läget om det går att köpa något via bolaget istället.

Snart börjar förhandlingar om nästa års jobb, största problemet där är väl att få den areal röjning som man vill ha. Sedan gör ju det politiska läget att man ej känner sig helt säker på hur det blir framöver med lönekostnaderna. Känns dock oerhört skönt att man redan säkrat de röjjare man behöver för den kommande säsongen.


Känns skönt att en annan säsong dragit igång! förhoppningsvis blir det bra isar i år!


8 kommentarer | Läst 3303 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av Uvskogen mån 15 dec 2014, 17:03
Ja det där på första bilden så väldigt tätt och drygt ut.
Tycker banken är tjurig om siffrorna i företaget är bra så behöver de inte oroa sig så väldigt.
av isteskog mån 15 dec 2014, 18:15
Hur mycket har hunnits med i år?
av SkogsGotte mån 15 dec 2014, 19:42
ca 725 ha ungskog + ca 50 ha specialröjningar och ca 300 ha förrensning inför slutavv och ca 350 ha underröjning inför gallring.

Själv har jag i princip inte gjort något alls, hade tänkt att röja en massa under hösten men vi hade så lite jobb så var bättre att låta de anställda få en lång säsong som de ville ha. (givetvis kom det ju som sagts en massa på slutet men då var det lite för sent)
av isteskog mån 15 dec 2014, 19:58
Hur många mannar har du haft anställda?
Inga planteringar?
av SkogsGotte mån 15 dec 2014, 20:53
Vi planterade mindre än tidigare år, blev drygt 1,4 miljoner plant. I planteringen var vi ca 7 personer + plantbas och i röjning 6 st personer.
Röjningarna har överlag varit lätta. Inte alls som på bilden ovan.
av isteskog mån 15 dec 2014, 21:01
Låter som ett år då det gått bra iaf! :)
av SkogsGotte mån 15 dec 2014, 21:09
Finns ju alltid en del missöden, ovanligt många röjsågar som gått sönder, ovanligt mycket punkteringar, samt något oljetråg som farit men ja överlag har det gått bättre än förväntat.
av isteskog mån 15 dec 2014, 21:20
Det där hör till när man har skogsvårdsfirma ;) vet av egen erfarenhet!
Kör du mer än en säsong med röjsågarna?