Så nu har man faktiskt börjat plugga, halkade in på jägmästarprogrammet på en reservplats.
Är inte äldst i klassen men nära på.

Verkar vara en bra grupp med elever från alla Sveriges hörn och hålor.

Är ett högt tempo på studierna, otroligt mycket man skall lära sig inför den första tentan som kommer om ett par veckor. Hade ju lite förhoppningar om att studierna skulle vara lite mer simpla så här i början av första terminen, men så fel man kunde ha.

Är rätt mycket på jobbsidan som gör att man missar alla insparksaktiviteter men ja det spar ju lite på levern.

I dagsläget är det 3 röjningslag igång på totalt 9 man som är ute och jobbar på. Dock något orolig över att säsongen för röjarna kan bli kortare än normalt pga ovanligt lite underröjningsobjekt. Förhoppningsvis börjar det dyka upp lite sådana jobb efter första älgjaktsveckan.

Dagarna ser ut som följande stiga upp vid halv 6 fara ut och hälsa på röjjarna på morgonen om de befinner sig nära, sen skola från 8 - 16, slutar man tidigt någon dag så går det oftast till att kolla på möjliga jobb eller åka hem och pyssla på med dessa eländiga uppföljningsblanketter.

I slutet av nästa vecka drar en kort planteringsperiod igång igen med ca 75 ha som skall planteras som 6 pers + plantbas bör göra på ca 7 dar. Stora fina hyggen som ligger bra till.

En vacker å som går igenom trakten som skall underröjjas, ingen kantzon här utan här skall granen/björken bort om det finns mer värdefulla lövträd i närheten.
Här skall all gran bort, i vanliga fall brukar det vara björken som får stryka med om det gallras igenom, otäckt för röjjarna med så mycket döda träd som det finns i detta område.
3 kommentarer | Läst 3087 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av D Brown tis 27 aug 2013, 23:11
Kul att bloggskrivningen verkar gå att förena med studier.
Jag minns hur vi "förlorade" Kalhygget till skolans värld ;)
av totte ons 28 aug 2013, 00:37
Fina bilder! Hoppas du lyckas med att få ihop allt utan att bränna ut dig helt, håller tummarna.
av Blivande snickare tor 29 aug 2013, 21:07
Fina bilder! :)