Nu har man fått sitt första "påsklov" på ca 10 år. Känns underbart 5 dagar då man helt och hållet kan inrikta sig på att fixa till med utrustningen inför planteringssäsongen.

Har varit fullt upp nu i ca 2 veckor med jobb + tenta samt att man varit sjuk under halva tiden. förhopningsvis håller man sig frisk under hela barmarksäsongen. Brukar sällan bli sjuk när man jobbar, brukar mest komma i efterhand när säsongen slutar.

På skolan har det varit lite småsega kurser under vinter där det inte varit till någon störe hjälp att man har en viss erfarenhet av skogsarbete. Kursen vi började läsa just innan påsken däremot verkar betydligt mer lovande "skogshushållning" Var orolig över att det skulle vara mycket obligatoriska undervisningstimmar under våren men när det bara var under ett fåtal dagar så känns det betydligt smidigare att kunna jobba & studera samtidigt.

Röjningen har dragit igång för fullt nu. Riktigt fint arbetsväder så här på våren 0-10 grader varmt, sällan nederbörd samt att marken är frusen och enkel att gå på.
Tidigare har det varit lite knepigt att utbilda de polska röjarna i natur/kulturmiljövård men i år så fick de delta i en kurs nere i södra Sverige med en polsk tolk som har fungerat kanon.

Nu är det bara en adrkurs som skall fixas till innan alla utbildningsbevis är på plats och som tur är så finns det internetbaserade utbildningar att tillgå.

Vad gäller planteringen så hoppas vi kunna komma igång om ca 3 veckor med det. Är knappt någon snö kvar men tjälen har varit djupare än normalt i år.

Idag skall 2 fordon besiktas och imorgon bitti på självaste långfredagen så skall en bil till fara förbi bilprovningen. Trodde aldrig att de skulle jobba på långfredagen menvilken positiv överraskningen det blev!

Skall även hinna med en liten siktröjning som man tagit på sig nu under påskhelgen. Egentligen borde man kanske bli bättre på att tacka nej till vissa småajobb men men...

Ibland hinner man själv även ut och röja, vill dock själv ej vara på större objekt så brukar försöka hinna med att göra mindre objekt upp till max 3ha. Riktigt kanonväder förra veckan!
Röjning av ett 170ha stort sammanhängande område har påbörjats. Skönt att vägen nyligen blivit upprustad till en riktigt hög standard. Annars skulle detta jobb verkligen lett till kostsamma bilrenoveringar. skogen är mellan 30-45 år.
6 kommentarer | Läst 2000 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av Hugin tor 17 apr 2014, 14:19
Beundransvärt att driva eget företag och studera samtidigt!

Önskar en trevlig påsk!
av zeetorg tor 17 apr 2014, 18:44
170 ha, det var en rejäl bit må jag säga :shock:
av SkogsGotte tor 17 apr 2014, 19:03
Skönt å veta var man har grabbarna fram tills början av juni! näst största området vi har varit på tidigare har varit knappt hälften så stort.

Första bilen klarade sig galant igenom bilprovningen
Andra bilen fick ett antal anmärkningar dock färre än förra året!
Bilen som skall in imorgon vet jag redan nu ej kommer klara av bilprovningen då vissa delar av avgassystemet saknas hehe... :/
av halvproffs fre 18 apr 2014, 06:03
Hugin skrev:Beundransvärt att driva eget företag och studera samtidigt!

Önskar en trevlig påsk!


Håller med till 100%
av röjjare fre 18 apr 2014, 08:54
Verkligen ett kanonår för röjning. Själv har jag personligen hunnit ca 25 ha nu sedan 3:E april. :smile: Unnade mig lite påskledigt också.
Glad Påsk!
av SkogsGotte fre 18 apr 2014, 12:42
röjjare skrev:Verkligen ett kanonår för röjning. Själv har jag personligen hunnit ca 25 ha nu sedan 3:E april. :smile: Unnade mig lite påskledigt också.
Glad Påsk!


Inte illa! Men visst är det underröjjning?

själv har vi hunnit med ca 65ha ungskog nu


Har alla Tobbes grabbar dragit igång nu? Själv väntar vi på att få börja komma igång med lite underröjning nu, men tippar att ni får de flesta trakterna nu i början.
Vi har ju ungskogsröjning så vi klarar oss tills semestern åtminstonde.


Bil nr 3 som man besiktade idag, hade så mycket fel att det troligtvis är lika bra att köra den direkt till skroten :/ volvobilarna håller inte lika bra som caravelle minibussarna gör :/