Suck, sitter hemma nu och pluggar inför en tenta i statistik som vi har nu på måndag. Väldigt många olika konstiga bokstäver man bör lära sig samt att förstå diverse samband innan det är tentadags. Jaja man får ju givetvis skylla sig själv att man varit ute och jobbat istället för att sitta inne i skolan och studerat nu på slutet. Är det intressanta ämnen i skolan så blir det betydligt mindre jobb, är det inte speciellt intressant ja då blir det desto mer jobb.



Om det nu ej tentan skulle gå vägen så har man gott om tid till att studera heltid när vintern kommer.

En intressant kvällsföreläsning om "friskare skogsvatten" med martin falklind och gunnar westrin. Ja eller det handlade väl mest om fiskehistorier. Under veckan som kommer så blir det att fara på en kvällsföreläsning av mattias klum. (mer intressant än föreläsningarna vi har på skogis idagsläget...)


Har tyvärr varit en varm höst här uppe i norr, hoppas att kylan snart kommer så det blir än trevligare att jobba i skogen!

22 timmar på 2,8 ha förrensning inför slutavverkning är ett tecken på att det är tätt :/


7 kommentarer | Läst 3779 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av totte fre 31 okt 2014, 13:04
Mattias Klum är bra. En riktigt god berättare. Jag hörde hans sommar-program för en del år sen, det var högeligen intressant och riktigt spännande.
av th fre 31 okt 2014, 22:47
Statistik är jättenkelt. Antingen rör det sig om lögn, förbannad lögn eller statistik :grin: Allt annat snack om Poissonprocesser, exponentialfördelning, varians, normalfördelning, väntevärde, standardavvikelse, binomialfördelning, konfidensintervall m.m. är bara något som några knäppa matematiker hittat på :grin: :grin:
av totte lör 01 nov 2014, 02:07
Statistik är enkelt ja. Om du har en fot i isvatten och den andra i sjudande vatten så har du genomsnittligt en rätt behaglig fottemperatur.
av isteskog lör 01 nov 2014, 09:15
En tuff underröjning! Lycka till med rena rama grekiskan.
av zeetorg lör 01 nov 2014, 20:21
:lol:
Den var bra Totte!
av alias sön 02 nov 2014, 18:48
Är det fortfarande Sören Holm som håller i statistikundervisningen (han gick väl officiellt i pension för några år sedan men jag har hört att han fortfarande undervisar - vet dock inte om det stämmer?)?

Där snackar vi om en guru inom sitt gebit!!!

MVH
Alias
av SkogsGotte tis 04 nov 2014, 10:12
Vi har ej fått några föreläsningar av Sören. Men vi har en hel del litteratur som kommer från honom.
Tentan gick väl si så där. jaja nu blire fara förbi uppdragsgivaren och hämta lite anbudsunderlag sen blir det fara vidare till plugget!