Nu verkar det som att man får lov att återgå till skolbänken efter att vi varit ute på diverse exkursioner de senaste 7 veckorna. Varit väldigt fint sensommar väder fram tills nu. Överlag har det varit väldigt bra exkursioner. De senaste 2 veckorna har vi mestadels varit i närheten av skogis. Vissa exkursionspunkter känner man igen bättre än andra. vissa områden har man röjt, några har man planterat. Dock har vi överlag mest varit i områden med höga naturvärden och där har man givetvis ej fått satt sin fot tidigare.

Även ute på de mest svårtillgängliga platserna så finns det spår av människan, (gammal barktäkt)

stötte på ett gammalt björnide, inte allt för långt i från balsjö där en person nyligen blev attackerad av en björnhona.

En tall av årsmodell äldre, med spår av reliktbock.


restaurering av sävarån 2011

3 år senare, man ser knappt några spår från grävmaskinen. + lite mindre sten vid kanterna och lite mer ute i vattnet.



Har inte hunnit med så mycket jobb på slutet, förhoppningsvis så får man lite mer tid till det här framöver då man har lite mer "eget arbete" på schemat. Skippade den sista exkursionen i fredags pga att laddkontakten till mobilen gått sönder, som tur är så hittade man en firma som kunde laga den under fredagen. När man väl skippat exkursioner så var det lika bra att dra iväg och röja upp en skogsbilväg så att timmerbilarna får det något enklare att ta sig in.
glömde att ta en efterbild här men när man skall röja bort sly för timmerbilarna så fungerar midjeröjsågen (som jag förövrigt bara använt en gång tidigare) mycket bra. blir mycket högstubbar, men går betydligt snabbare att rensa vägen efteråt jämfört med om man går med en vanlig röjsåg eller motorsåg.


3 kommentarer | Läst 5963 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av Kse tis 23 sep 2014, 05:20
Nog ser man ju björniden med jämna mellarum men tanken har aldrig slagit mig att gå ner i ett. :shock:
av Tosca tis 23 sep 2014, 21:47
Det är nog såna där studenter förstår du, de har nog inte mognat färdigt på alla sätt ännu. ;)
av SkogsGotte fre 26 sep 2014, 09:03
Hehe kanske dags att göra det snart då Kse?