Har jobbat i samma företag i 30 år så nu funderar jag att förverkliga min dröm so jag har haft i många många år. Att starta eget och köra i skogen och rensa i skogen åt folk. Motorsågskörkort är på g sen får man väl ta körkort på röjsåg. Så under julledigheten så kommer jag att åka och titta på några småskogsmaskiner som alstor,vimek, kranman för att ha att köra med. Om jag hittar någon maskin som jag tycker om så får jag ta ett beslut om jag ska förverkliga min dröm. Så vi får se hur det blir.

13 kommentarer | Läst 3875 ggr

Mer om bloggaren

kennethkk

Medelhuggare

Blev medlem: tis 07 jan 2014, 11:29

Kommentarer

av hlb ons 13 dec 2017, 19:16
Bränn bara inga broar på gamla jobbet. LYCKA TILL med det nya!
av sundelius ons 13 dec 2017, 20:26
Spännande
Du har ju en Malwa på nära håll om du är intresserad av att komma och kika
av kennethkk ons 13 dec 2017, 20:43
hlb skrev:Bränn bara inga broar på gamla jobbet. LYCKA TILL med det nya!

Ska försöka att inte göra det. Tackar.
av kennethkk ons 13 dec 2017, 20:45
sundelius skrev:Spännande
Du har ju en Malwa på nära håll om du är intresserad av att komma och kika

Tänkte kontakta dig under ledigheten.
av Uvskogen ons 13 dec 2017, 22:14
Lycka till, bara att tänka på det är roligt! Sen får jag väl komma med en erfarenhet, i linje med "hlb". Tänk på likviditeten , kanske du kan gå ner i stegvis i tid så du har ett litet säkert flöde in i början.
av totte ons 13 dec 2017, 22:28
30 år på samma ställe räcker och blir över! Hoppas att du kan få ihop det på något bra sätt framöver. Ett studiebesök hos Sundelius tror jag är mycket bra, ta vara på alla erfarenheter du kan få från de som är egna företagare och har maskiner. Önskar dig all lycka till!
av majasally ons 13 dec 2017, 22:32
Kör på det om du är övertygad! Jag har själv för snart 4 år sedan gjort det med liknande inställning. Det jag planerade tar längre tid än jag trodde, men samtidigt behöver man inte lika mkt pengar om man bara ställer in sig på det. Har slutat köpa allt jag tidigare tyckte jag måste ha o än så länge saknar jag inget av det som inte har köpts.
av Slurfi tor 14 dec 2017, 16:42
Prova, och ändra igen om det inte funkar.
av kennethkk tor 14 dec 2017, 19:53
Uvskogen skrev:Lycka till, bara att tänka på det är roligt! Sen får jag väl komma med en erfarenhet, i linje med "hlb". Tänk på likviditeten , kanske du kan gå ner i stegvis i tid så du har ett litet säkert flöde in i början.

Tackar. Har funderat på att höra med företaget om jag kan gå ner på arbetstiden. Men tror att det blir svårt att göra det. Hon som ska deklarera åt mig skulle hjälpa mig och räkna på det.
av kennethkk tor 14 dec 2017, 20:00
totte skrev:30 år på samma ställe räcker och blir över! Hoppas att du kan få ihop det på något bra sätt framöver. Ett studiebesök hos Sundelius tror jag är mycket bra, ta vara på alla erfarenheter du kan få från de som är egna företagare och har maskiner. Önskar dig all lycka till!

Jag och Sundelius bor ca 1-2 mil frånvarande får ta köra brudfjället över till han och hälsa på och råd fråga han.
av kennethkk tor 14 dec 2017, 20:04
majasally skrev:Kör på det om du är övertygad! Jag har själv för snart 4 år sedan gjort det med liknande inställning. Det jag planerade tar längre tid än jag trodde, men samtidigt behöver man inte lika mkt pengar om man bara ställer in sig på det. Har slutat köpa allt jag tidigare tyckte jag måste ha o än så länge saknar jag inget av det som inte har köpts.

Jag har det mesta som jag behöver för att dra i gång. Utom en liten skotare har ringt på en idag som jag ska åka och titta på under ledigheten.
av kennethkk tor 14 dec 2017, 20:06
Slurfi skrev:Prova, och ändra igen om det inte funkar.

Prova ska jag göra. Fungerar det inte så får jag hitta på något annat.
av Ratelle fre 15 dec 2017, 08:02
Efter nästan trettio år på samma ställe har jag nu jobbat halvtid i ett år och det är helt perfekt. Hade jag vetat att det skulle vara så här bra att jobba halvtid så skulle jag gjort det långt tidigare. Arbetsgivaren frågade mig om jag ville jobba heltid några månader efter jul för det fattas folk, men jag har så fullt upp med jobb på mitt eget företag så jag tvungen att tacka nej. Men jag tycker du ska försöka att få jobba halvtid det är en trygghet att ha en fast inkomst.