Började med att hacka ihop elen så motorn gick att starta, och tog mig en tur på den nya basvägen grannen fixade åt mig. Ca 1 km prima väg, i alla fall när det är så här torrt. Kan nog bli lite surhål till hösten. Men det var inga problem idag. Tyvärr glömde jag kameran... :(

När motoroljan var varm så byte jag den och oljefilter. Biltemas syntet 5W-40. Hoppar över transmissionsoljan i år, får bli nästa gång.

Hade fått lugnande besked av OIE om att min DEFA-värmare skulle passa, så det var bara att tömma kylaren och blocket. Inte så farligt grisigt vatten, så jag spolade igenom lite med slangen bara. Efter lite meck fick jag bort den trasiga calix-värmaren, den satt med en håll-plåt som skruvades fast i något standardfäste som MF har på den här traktorn. Tydligen var de gängorna genomgående till någon kylkanal. Blev överraskad när det kom blått från skruvhålen. :shock: Fick bända rejält och vrida på den innan den gamla värmaren lossade.

Den nya DEFA-värmaren var konisk, så man skulle bara banka dit den med en dorn i mitten. Gick inte in en mm ens innan det var stopp. Satt rejält nu efter ryck-test, men hur blir det när det är -20 och konen har krympt? Undrar hur jag får bort den här när jag har bränt sönder den?

Får hitta på ett fiffigt ställe att ha intaget, och var jag skall gömma den 1,5m långa intagskabeln. En halvmeter hade räckt, och det ser inte ut som man kan korta den heller. Nära huvudbrytaren blir nog bäst.

I alla fall, jag skruvade i skruvarna för plåten igen. Insåg för sent att man kanske inte skulle ha taggbricka emellan om det skall täta bra, men prövade. Och allt verkade tätt, gick in precis 3x3kg av Biltemas färdigblandad plus en butelj vattenpumpssmörjning (har hört att det är bra, men det är väl mest geschäft).

Och så ett avgaslock har jag på nu, fick en lite för liten modell, fick bända lite så att skruven vart för kort. Sitter bra ändå för tillfället. :geek:

Inga bilder på traktorn heller!

2 kommentarer | Läst 2980 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Uvskogen ons 30 jul 2014, 08:14
Avgaskock, ett sånt som hoppar upp och ner hoppas jag!