Så, nu är det utkört och klart det jag högg i vintras/våras. Allt ligger vid väg, vältlappar sitter på (snart).



Traktorn skall nu genomgå en grundlig service under sommaren, svetsas och donas på vagnen så den håller för sådant här. Förslag på vad jag bör byta? Hydraul/baxaxelolja bytte jag för några hundra timmar sedan, den tror jag låter vara. Alla andra vätskor skall bli nya. Fia bromsar, göra om elsystemet, svetsa dörrarna, laga lyftarmen. Vagnen skall svetsas hållare för stakar, göra piggar för tippning. Kranen skall få fästen för fjärrstyrningslinans block. och kanske en liten översyn med trummor, band och lager.

Eller ja, det är vad jag har tänkt. Vi får väl se vad verkligheten säger. ;)

8 kommentarer | Läst 2961 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Uvskogen lör 19 apr 2014, 20:00
Alltså, igen, en del av dina stockar ser ju enorma ut! Lite avundsjuk på dig som får pyssla med traktor, men kanske min tid kommer igen...
av Mangan lör 19 apr 2014, 20:14
Det där är ju bara massaveden. ;)
av totte lör 19 apr 2014, 20:19
Hyfsad massaved. Gratulerar Mangan till att ha avslutat det här, det har varit en höjdare att följa dina äventyr här i bloggen, inte minst för att du delat med dig av både med- och motgång. Tack för det!
av Mangan lör 19 apr 2014, 21:17
Tack själv för alla tips och glada tillrop. Jag hoppas bidra med att andra inte känner sig fullt lika dumma när det går fel, i alla fall jämfört med mig. Nu så står det lite andra saker på programmet, det blir inte mycket brummande med sågen på ett tag. Ja, veden då förstås! Kanske jag hinner för en gång skull hugga vinterns ved innan midsommar.

Vore förstås kul medan sommargallring av tallmosse, men det är nog inte lika roligt när det är 25 grader, 100% luftfuktighet och fullt med bitska flygfän!
av Blivande snickare lör 19 apr 2014, 21:29
Gratulerar! :)
Håller med Uven, endel bitar ser ju rent av enorma ut! :shock:

Håller med totte åxå, gillar hur du beskriver både med å motgångar, vet inte om jag skulle våga vara lika ärlig! :grin: :oops:
av Mangan sön 20 apr 2014, 21:36
Jo, men det är ju motgångarna som gör det läsvärt. Vem vill läsa om hur bra det gick hela tiden. Och så får jag avreagera mig och blir lite tröstad samtidigt. ;)
av rikard_e mån 21 apr 2014, 19:49
Gratulerar! skönt att det är över och man kan börja på en ny start senare i år.
av Mangan mån 21 apr 2014, 21:15
Ja, inte riktigt över... :oops: