Den där 180:n visade sig behöva lite mer pyssel. Tankade den och den startade, men gick inte bra, tydliga tecken på att den gick för magert och justering hjälpte inte. Så visade det sig att när jag la den på sidan så rann det bensin. Genomföringen till tanken uppenbarligen och i vilket fall så måste slangarna kollas upp. Det visade sig inte vara så enkelt som jag trodde.


Kolla bilden, den vänstra är den jag hade innan, den högra den jag försöker få igång. Se var hålet för bensinslangen i "golvet" under förgasaren sitter på de båda. På den vänstra sitter det mitt över genomföringen i tanken, på den högra en bra bit längre bak. Så nån gång har det hela gjorts om, och gissningsvis är det fel tank monterad på min senaste, som faktiskt är äldre, enligt serienumret. Nå resultatet är att jag blev tvungen att demontera tanken för att komma åt genomföringen.


Gummigenomföringen var mycket riktigt helkass ochdet var en spricka i slangen i tanken. Utbyttes och så gjorde jag en ny genomföring av en bit grövre slang och kletade Permatex på.

I kväll skruvade jag ihop sågen igen, rätt bökigt att få dit tankenheten och så gasreglage och handtag och allt på plats. Eftersom grannarna troligtvis inte håller med om att det är eftermiddag kl 10 på kvällen så drog jag bara igång den och stängde snabbt av. Lät bra på tomgång i alla fall, ordentlig provkörning och justering i morgon, är det tänkt.
Ihopskruvad igen


3 kommentarer | Läst 1175 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen ons 04 mar 2015, 07:05
Det här blir liksom en omvänd variant på tummetottsagan. Lite som när jag skulle sätta på ett nytt lock på hyhydraultanken och har nu rivit isär allt 2 ggr. Lyfter man på en sak så nog sitter det en till trasig grej och grinar åt en! :)
av Blivande snickare ons 04 mar 2015, 07:27
Snart har du inget kvar av orginal sågen! :D
av Mangan ons 04 mar 2015, 08:41
Du, jag svänger förbi dig med några sågar jag behöver ha fixat. Okej, eller? :D