Ytterligare två dagar gjorda. Ena dagen var jag i något som säg ut som gammal åkermark, med grova träd. Blev 3 stockar till. Sen alldeles bredvid måste det vara bergbundet, för där växer inte granen alls. Där behövdes det inte gallras, upptäckte jag! Det mesta hade dött eller frusit bort i ungdomen antar jag, och resterande var ca hälften dubbelstammar. Trist.

Filmade lite när jag högg. Telefonen fick lite fnatt, så jag kan kolla på hela filmen i telefonen, men inte föra över den till youtube.Bara de första 19 min kom med. Till skillnad mot vissa andra :D så klipper jag inte bort dötiden, utan här är det den råa, ineffektiva verkligheten som visas. :roll: Kul och se hur mycket man lallar omkring, inte konstigt att det går långsamt. Nå, här skulle det brosslas undan lite, det blir stickväg där jag fäller. Vore kul att filma någon gång där jag har mer flyt, även om jag är nöjd över min prestation vid 15 min.



Eftersom jag hade glömt mina OL-skor kunde jag inte sova över, utan åkte fram och tillbaka bägge dagarna. Och bägge mornarna höll jag på att köra över @hanatorp när han gick längs vägen med motorsåg och dunk... Fler som gallrar mitt i veckan. :)

9 kommentarer | Läst 2138 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte fre 09 dec 2016, 18:48
Mangans reality-show! Riktigt trevligt att sitta och se dig jobba.
av Mangan fre 09 dec 2016, 19:27
Mm, satt och glanade lite på jobbet idag. :)
av Vardon fre 09 dec 2016, 20:14
Det måste sparas till måndag. Finns inget bättre än att sitta på arbetstid och titta på folk som jobbar
av isteskog fre 09 dec 2016, 21:33
Mycket kvistning Mangan .... Men har du inte klaven i bältet?
Bra med arbetsbänk, det fuskar jag för ofta med!
av Mangan fre 09 dec 2016, 22:45
Brukar inte behöva klaven i förstagallring! :) Försöker minimera innehållet i bältet, inga kilar, ingen slägga, ingen fil, inget brytjärn. Om jag hugger timmer så brukar jag kasta grejerna till nästa träd. ;)
av isteskog fre 09 dec 2016, 23:10
Min klave sitter alltid i bältet .... häruppe hugger vi kubb ju! Brytjärnet brukar jag också slänga mellan träden i slutavverkning, frötallar. :)
av Kse lör 10 dec 2016, 09:59
Risken med att inte ha grejerna i bältetär ju att dom har en tendens att försvinna, eller hamna under träden. :grin:
av Mangan lör 10 dec 2016, 11:26
Gör de ändå, när de ramlar ur bältet. :oops:
av Mangan lör 10 dec 2016, 11:31
isteskog skrev:Bra med arbetsbänk, det fuskar jag för ofta med!


På tal om bänk, är mer noggran nu med att få höjd på träden. Skillnaden märks dag två, när ryggen inte gör lika ont. :ugeek: