Ja, igår var jag ju glad för att jag fick komma ut i skogen på heltid. Idag var Murphy på besök, för att visa hur dum den idén var. :)

Det började ändå rätt bra, lyckades skarva två förlängningskablar så jag kunde sätt igång motorvärmaren i traktorgaraget. Det var ungefär 3cm till godo. 8) Tyvärr visade det sig en timme senare när motorn var uppvärmd att jag nu då för första gången hade glömt huvudbrytaren på. Magnetiseringsströmmen går direkt på den brytaren, så batteriet var såklart tomt. Så i med laddaren, vars sladd lyckligtvis räckte den med.

Okej, huggning idag. Packade ryggsäcken och traskade runt 2 km med dunk, såg och brytjärn modells större. Och mat och vatten då. Började med att snitsla ny väg, så jag kunde hugga upp den. Blir sådär, lite mycket sten och stubb, mer än jag är van vid. Skall bli spännande vad traktorn säger om det.

Började inge vidare, gjorde en hög stubbe för filning, men den var för hög för att tjäna som bänk, och jag tänkte inte på att den var rätt i basvägen :x, så den åker ner imorgon. Andra granen, sågen stannar. Va f-n? Jo, det var så klart soppatorsk, hade för första gången på säsongen misslyckats med att stänga tanklocket ordentligt. :cry:

Så kan det gå om man är övermodig! 8)

Men det vände lite, vädret var väldigt torrt och fint. Fick igång huggningen lite så att det flöt på. Filstubben blev trots allt bra, och efter tips från vår finska vän satte jag motorsågen upp och ner för att får bättre plats. Tog en stund innan jag kom på från vilket hålla man skulle fila! Men, det blev ju klart bättre, man behöver inte sträcka sig över sågen.

Vägen blev såklart för krokig. Imorgon skall jag - om traktorn startar - köra in den och hugga mig fram till det går att vända.


Jaja, imorgon är en ny dag!

10 kommentarer | Läst 5176 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av isteskog lör 29 nov 2014, 19:43
Fin huggning iaf :)
Det ska vara lite krokar på vägarna, ser trevligare ut i bild.:)
av rokon lör 29 nov 2014, 20:46
I morgon är det söndag, låter du inte verktygen vila då?
Ser att du även har dubbeltopp i din tallskog har själv rätt många sådana, försöker du ta dem nu, om du ser dem? Fixar du till sprötkvistar samtidigt? Vore kanske ide med en liten handsåg med ett halvlångt skaft för det.
av ananders lör 29 nov 2014, 21:08
Alla har vi sådana dagar då mycket går emot en. Du gör ett gott jobb i skogen och kul för dig att få mer tid i skogen i vinter. Under Januari och Februari gör jag också ett uppehåll från jobbet vilket jag gjort de senaste 10 - 12 åren. Känns kanon de flesta dagarn att vara sin egen chef men i slutet av Februari börjar längtan efter arbetskamrater växa igen.

Lycka till!!
av Mangan sön 30 nov 2014, 00:26
Verktygen får vila på måndag, skall till tandläkaren, optikern och på konsultlunch. ;) Nej, jag bryr mig inte m att putsa tallarna. Basen på de flesta tallarna är rätt krokig av betning, och kvaliteten är genomgående inte så bra.
av totte sön 30 nov 2014, 00:34
Sen kommer de där dagarna när allt flyter, vädret är fint, sågen går som en dröm, träden faller där de skall och traktorn samarbetar som den aldrig velat nåt annat. Behövs, i enlighet med rubriken, en och annan sån här dag som plockar ner en på jorden, bara för att det skall kännas ännu mycket bättre när allt vill sig.
av machonisti sön 30 nov 2014, 00:55
Lite krok på vägen kan du unna dig. Jämn å fin mark du har, stubbarna kan hållas låga och växer inte så mycket vid virkestransporten.
av Blivande snickare sön 30 nov 2014, 01:51
Kul att du blev nöjd med filningsstubben och idéen att svänga sågen :)
av rikard_e sön 30 nov 2014, 18:23
Det blir vackert efter dig Mangan!

Önskar att man fick fler gallringar i tallskog, det är otroligt roligt!
av Mangan sön 30 nov 2014, 19:33
Nja, jag blir mest ledsen av mina krokiga och sprötkvistiga tallar.
av isteskog sön 30 nov 2014, 19:49
Visst blir man bedrövad av älgens härjningar. De syns ju i årtionden och den framtida kvalitén på rotstocken blir en massavedsbit. :(