Jahapp, då fick jag bytt däck på framhjulet, Kinna Ringreparationer tog 700+moms för däck, slang och montering. Ett indiskt 3-ribbsdäck. Tungt som f-n att köra ut det med skottkärran, berodde nog på att det var uppför samt att jag hade två sågar med mig. Och att jag var trött. På skogsbilvägen hittade jag en bult till ett shackel, låg framför fötterna på mig helt plötsligt. Inte för att jag vet vad jag skall ha det till, men tog med det ändå. Enkelt att få på däcket.


Jaha, försök två då. Tog mig över surdraget utan problem,och åkte bort och hämtade tre vindfällen. Blev fyra stockar, en av träden hade fått lagringsröta, det var nog ett lite äldre fälle. Fortfarande gröna barr dock. Blev massa.


Ett litet lass blev det, och kavelbron höll som synes bra för detta. Lyckades ta mig uppför steniga backen också, med bara lite stånk.


Glad i hågen fortsatte jag hemåt, men så såg jag att laddlampan börjat lysa. Hmm, kablarna såg hela ut... Ja just det, fläktremmen måste ju vara hel också. Jaha, alltid är det nåt. Utan vattenpump så blir det såklart för varmt, så kunde köra 10-15 minuter och sen vilade jag en 20-30 minuter. Tre stopp innan jag kom hem, segt som bara den. Vet inte vad tempmätaren mäter egentligen, men när det kom in i det röda så vågade jag inte fortsätta, utan tog paus.

Under en av pauserna så gick jag en sväng i vinterns gallring för att fördriva tiden och beundra mitt eget arbete. Och tror ni inte jag råkade hitta ett schakel utan bult mitt i skogen! :shock: :shock: :shock: Sicken slump! Mindes då att jag nog hade lyckats tappa ett schakel någon gång i vintras. Man kan ju lugnt säga att jag inte räknat med att hitta det igen...

Till slut lyckades jag jobba mig hem, och lastade av för hand. Det kanske blev 10 fub timmer ändå? Hade inte räknat med så mycket, faktiskt.


Nu är det i alla fall slutanmält 10 meter timmer och 90 meter massa, skall bli spännande att se när de kommer och hur mycket det blir. Japp, då får jag se om jag kan få tag i en fläktrem då... :roll:

9 kommentarer | Läst 2973 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Blivande snickare mån 30 mar 2015, 23:03
Snyggt jobbat!
Inte illa att hitta både shackel och bult av misstag! :lol:
av bema tis 31 mar 2015, 19:49
Alltid är det något, brukar jag säga. Bult till schakel brukar min fru komma hem med och undra om jag tappat. Kan hända!
av totte tis 31 mar 2015, 22:28
Det man tappat brukar ofta dyka upp sådär, bara man inte letar efter det. Förnuftigt att inte varmköra, det kan resultera i allt möjligt elände.

Så du har allt utkört nu om jag förstod det hela rätt
av Mangan tis 31 mar 2015, 22:30
Ja,allt timmer vad jag vet. Finns kanske någon tall som vilar sig lite.
av Mangan tis 31 mar 2015, 22:31
Jag undrar när vimekkroken son försvann för 3-4 år sedan dyker upp. Det hade varit festligare.
av Hanatorp ons 01 apr 2015, 21:24
Hoppas det känns skönt att vara klar med vinterns avverkning. Du har ju gjort oerhört mycket med tanke på de urusla förhållandena som rådde i våra trakter.

PS Det kunde vara intressant att få sig en titt på gallringen om det finns tillfälle.
av Mangan ons 01 apr 2015, 22:38
Du är såklart välkommen, kanske du.och richard kan dyka upp samtidigt? Det vore skoj. Söndag skulle passa bra!
av Hanatorp tor 02 apr 2015, 16:55
Ja, varför inte jag är ledig då. Helt ok för mig.
av Hanatorp lör 04 apr 2015, 12:58
Om det är ok så dyker jag upp 11:00 i morgon?

mvh