Ytterligare en helg har passerat utan fungerande skoter, skulle lasta den på torsdag kväll för att åka till svågerns stuga utanför Kaunisvaara men det ville inte alls vara med.
Motorn misstände och gick allmänt dåligt, tappade sugen och sket i att ta med nån skoter alls.
Hade varit på två fina turer på ett par mil dagarna innan, Mia och barnen åkte till Kaunisvaara redan på tisdag så jag var ensam i stugan.
Passade på att åka och hälsa på lite folk i stugorna upp längst älven, for ca 2 mil uppströms och tog sen Björnleden över till Vittangiälven och sen tillbaka den vägen.
Skotern gick som ett skott i snöslasket, det var 10 grader varmt på dagen så det var ganska mjukt och mycket vatten på älven.
Men dagen där på ville den som sagt inte vara med alls, jag lastade den på släpet och farsan förde den till grannbyn där närmsta ÅF finns. Dom han inte mer än köra en feldiagnostik på den men fick iaf fram 40 st felindikeringar på vevaxellägesgivaren, förmodligen där felet sitter.
Jag hörde mig för hos Skidoo verkstan i Kiruna innan och dom misstänkte bränslepumpen, även där fanns felkod registrerad men bara vid 3 tillfällen.
Vidare felsökning på måndag alltså.

Vägen till svågerns stuga är ändå ganska hyfsad men nu råkat vi äga världens lägsta bil, i kombination med genomslag så blev det lite bottenkänning.
Frugans eller vägens fel?
Kanske lite av båda.

Detta är inte första plasten som lossnar men kanske den sista, får ta upp den i en lyft och kolla.
Passaren som nu passerat 20000 mil är då förutom några plastbitar tipp topp, vi har funderat på att byta i ett år nu men jag tror nog att vi kör med den ett tag till.
Den fyller sin uppgift utan att krångla, visst är det kul med nytt men samtidigt rätt skönt med betalt oxå.

Han med att byta bromsar på syrrans XC90 oxå i veckan, fick en påminnelse om att inte köpa bil söderifrån.
Den har gått i Stockholm sen ny och har varit här uppe i ett år, bytte ett ok som kärvade och nya belägg på båda sidorna.
Allt gick att få lös utan skärbrännare och huggmejsel med det var rejält åtgånget.
Blir lite genomgång på den då den ska avyttras, -04 med 20000 mil och det märks att det är rejäla bilar för den känns fortfarande som ny.
Blä för rostiga bilar.


Ja och sen så har det blivit framgång viktmässigt, när jag efter en dryg veckas frånvaro från vågen vägde mig igårkväll visade visade vågen 89,9kg!
Jag har med andra ord uppnått Slurfis viktmål. ;)
Jag kör en strikt Lchf diet som inte är särskilt svår att hålla, skippa allt vad kolhydrater heter och ät ordentligt med fett.
Ta bort bröd, pasta, godis, öl mm och ät istället sallad, ägg, bacon, ost, kött, gräddiga såser, mm
Ja vi kan ta mer om Lchf nån annan gång men det fungerar utmärkt för mig.
Ca tre kilo är bara vatten som försvinner då man inte äter kolhydrater, dom kommer tillbaka när man börjar igen.


11 kommentarer | Läst 3504 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 00:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Uvskogen mån 13 apr 2015, 06:30
Roligt med viktminskningen! Men varför återgå till en massa kolhydrater? Vad ska du med dem till annat än precis runt hård träning /jobb?
av Blivande snickare mån 13 apr 2015, 06:34
Är det din nya skoter som jävlas eller nån lånemaskin?
av Kse mån 13 apr 2015, 06:51
Att dra ner på kolhydrater är smart och inte så svårt, att vara helt utan är besvärligare än man tror. Man ska hålla sig under 5% kolhydrat och det är bara att kolla hemma i skåpen vad som klarar den gränsen. Jobbigt är att man inte kan äta frukt och underjords grönsaker typ morötter.

Nä det är min "nya" skoter som krånglar.
av Mangan mån 13 apr 2015, 14:07
Orkar du träna på lchf? Jag är skeptisk... :)
av axwell mån 13 apr 2015, 15:23
Hoppade till på rubriken, fan under 90, ska det vara nå´t att skryta med, även jag har ju många år kvar tills dess. :mrgreen:
av Kse mån 13 apr 2015, 17:41
Mangan skrev:Orkar du träna på lchf? Jag är skeptisk... :)

Det tror jag men jag förstår din skepsism, inte helt ovanligt.
http://www.kostdoktorn.se/att-ta-os-gul ... hydratkost
av th mån 13 apr 2015, 19:01
Är det så lyckat att bara dra ner på en typ av näring? Michael Mosley testade i ett program att låta två enäggstvillingar köra på olika dieter. Han som mest åt fett var väldigt nära att bli diabetiker samt att hjärnan fungerade mycket sämre än för den tvillingen som åt mest kolhydrater.
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... -life.html
av Mangan mån 13 apr 2015, 20:04
Jag tror Ferry åt mer kolhydrat än vad du gör. Ole-Einar åt nog ändå mer... ;)
av Slurfi mån 13 apr 2015, 20:51
Grattis, jag tar nog lite av äran åxå även om den gångna helgen inte var helt optimal ur viktsynpunkt för mig.
av Kse mån 13 apr 2015, 21:33
th skrev:Är det så lyckat att bara dra ner på en typ av näring? Michael Mosley testade i ett program att låta två enäggstvillingar köra på olika dieter. Han som mest åt fett var väldigt nära att bli diabetiker samt att hjärnan fungerade mycket sämre än för den tvillingen som åt mest kolhydrater.
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... -life.html


Ja man kan nog hitta mängders av liknande studier från folk som "knäckt koden".
Men alla vet ju redan hur man gör, motion och sund kost.
Enkelt eller hur?
Av någon anledning blir folk näst intill provocerade och man blir ständigt ifrågasatt när man nämner att man kör Lchf, jag har gjort det för två år sedan och vet att det fungerar.
Däremot fungerar det inte att återgå till samma gamla vanor för då är kilorna där om ett år igen.
Jag gick ner 12 kilo på 7-8 veckor och blev ifrågasatt i stort sett varje dag, så fort det var dax att äta tillsammans med andra uppstod det diskution.

Ja men nog ska du väl ha potatis?
Men en bärs kan du väl ta?
Det är ju helt sjukt att du inte äter frukt!
Men en liten bulle gör väl ingen skada
Hjärnan fungerar ju inte utan kolhydrater!
Du kan ju inte gå ner i vikt om du äter sådär mycket fet!
Men en lite potatis i alla fall?

Upptäckte rätt snabbt att i stort sett alla andra hade problem med dieten utom jag själv, så den här gången berättar jag inte i onödan. ;)
av Robertberg mån 13 apr 2015, 21:57
Äter själv bara banan, keso och kokta ägg till frukost och nio-fikat, istället för mackor som förr. Mest för det är jävligt enkelt. Fantastiskt att mina kollegor kan störa sig så på det :)