Så har jag redat upp det lilla kärrelasset med poppel också. Så nu är allt inne. Ja, jag vet lfq, sälgen ligger i Everöd, hämtar den framöver, men den får ligga till sig nånstans i kanten sen.

Ungefär tio kubikmeter stjälpt mått, skall räcka med råge över nästa eldningssäsong. En skvätt torr ved har jag så vi kan elda nån brasa när det blir ruskväder på sommaren.


Det var dags för rengöring de inblandade sågarna. Ordentlig renblåsning med tryckluft var metoden.

Husqvarna 180S har gått flitigt. Hade den med i stan när vi lastade poppel också. Den har kedjebroms så man vågar köra utanför vedbacken. En stor stark kan man kalla den.


Partner R19, har fått vara med några arbetspass. Kinkat lite med tomgången, bättre efter justering, men verkar inte trivas riktigt i värmen, knepig att starta efter en stunds stillestånd.


Jonsered 621, oslagbar. Har hunnit bli ordentligt nergrisad.


Idag plockade jag fram hobbysågen, Partner 4200. Går mycket bra för att vara en varuhusprodukt. Skäms faktiskt inte för sig bland dom stora grabbarna. Behövde lite motion, tror inte jag kört den på över ett år. Starade snällt och kapade bra.


Ja Jonsered 520 SP var med också men den glömde jag att fota.

Ordentlig uppstädning följde. Två fulla skottkärror med spån, bark och stickor. Klyven undanställd och kärran rensopad och fin.


7 kommentarer | Läst 4545 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Kse mån 29 maj 2017, 23:32
Du har för många sågar och för lite sångjobb. :grin:
av halvproffs tis 30 maj 2017, 07:44
Ja, nog är det fin sång från gamla motorsågar allt :grin: !Eller är du en hejare på att sjunga också? Det är skönt när allt med veden är avklarat ändå är det så man längtar efter det jobbet när det gått en vinter. Även ekonomiskt är det många kronor som ligger i veboden. Bra jobbat som vanligt Totte!
av Erre tis 30 maj 2017, 09:11
Bra kämpat totte. :-bd
Bra när man kan byta såg efter varje kap. Då har man alltid vass kedja. :wink: :d
av Kse tis 30 maj 2017, 14:58
Jävla autostavning! :evil: :lol:
av halvproffs tis 30 maj 2017, 17:44
Kse skrev:Jävla autostavning! :evil: :lol:


Har själv tagit bort autostavningen. Kan ju bli hur tokigt som helst. Brukat alltid läsa igenom det jag skrivit så man inte sårar någon.
av totte tis 30 maj 2017, 18:59
Hehe, men det stämmer bra det att jag inte har mycket sångjobb. Tur är nog det %-( :lol: .

Men gott att ha veden inne, sågarna rena och backen uppstädad.
av Slurfi tis 30 maj 2017, 23:46
Föredömligt städat och snyggt