Ja det blev till att göra akututryckning med skotaren idag, skota långt virke långt.
Riktigt snöoväder och ett stup på 40-50 meter bara tio meter från skotaren.
Att virket skulle skotas visste uppdragsgivaren om sen minst en månad men man väntar i vanlig ordning tills det är panik, men man börjar vänja sig att det är så det går till i entreprenadbranchen.
Har gjort en handfull liknande jobb under sommaren och aldrig med mer än några dagars varsel, grävmaskin och bandschaktare står bokstavligt och väntar på att få börja arbeta i hyggeskanten.
Skotar vid ett dagbrott, vilket kvittar.
Notera jättegrävaren "i gripen", inte så långt bort men långt ner. Perspektiven är svåra att se, 10 meter till "kanten".

Blir några dagars körning av klippt virke, är en kilometer till avlägget och virket är långt och bökigt så det tar sin tid.
På den ljusa sidan är vägen till avlägget går längst nyhyvlad grusväg och att vi kör på timtid förstås.
Jag har sagt till gång på gång att klippa i max 6 metersbitar för att kunna transportera på skotare och timmerbil.
Ingen lyssnar.


Lite rapport från garaget oxå.


6 kommentarer | Läst 4488 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Mangan ons 18 nov 2015, 09:29
Om de har råd att stå där med grävmaskin och vänta, har de inte råd med att bara slänga undan riset istället? Det under marken är det värdefulla, antar jag.

Ingen lyssnar? Svårt att inte bli bitter, men hoppas du försöker. :)

Är det inte bättre utan band nät det är bra väg?
av Kse ons 18 nov 2015, 11:02
ja det är i stort sett det vi gör, slänger undan riset. Området ska avtäckas och det fungerar inge vidare med skog på, vare sig den ligger eller står upp. Det är ju inge gangnvirke direkt, har varit en djungel av asp, sälg och björk.
Så här ser det ut på andra sidan vägen, samma "skog" som jag nu kör ut.

Banden tar jag aldrig av, skulle vara om man ska köra på asfalt. Det är ju skog vi kör i men vägen till avlägget är grusväg, banden gör ingen skada och är inte till besvär på något vis.
Bilagor
av totte ons 18 nov 2015, 14:08
Blev ett häftigt perspektiv på hurpass stort fall det är ner till botten, när man ser Corgitoy-grävaren därnere. Riktigt bra bild!
av Mangan ons 18 nov 2015, 16:37
Nej, det var ju inte gagnvirke direkt. :) Gammalt hygge, eller fjällbjörkskog?

Tänkte att banden kanske slits onödigt mycket.
av Uvskogen ons 18 nov 2015, 17:45
Roligt med videon från vrrkstan. Mer mekfilmer! Varför inte motor och rögsågsmek också! :smile:
av Kse ons 18 nov 2015, 22:08
Ja vi är ju inne på ett industriområde jämte ett dagbrott som togs ur bruk på 80 talet, förmodligen har det varit en avtäckt yta där lövet fått härja fritt i 30-40 år.

Ja skotaren ska ju in på lite omvårdnad då den har börjat trycka ut olja ur oljestickan, funderade på att skaffa en begagnad motor men jag kanske kör ett rep på den istället. Byte av foder, kolvar, vev och ramlager mm mm.
Kanske får köra lite motorlära oxå. ;) @uvskogen