Blev inget topplyft idag, allt är löst och demonterat men jag började inte att lyfta av dom ensam.
Topparna är nog tunga att hantera som dom är, att börja klättra upp på maskinen med dom är lättare med assistans.


Demonteringen gick väldigt lätt, grenrör, turbo och ljuddämpare brukar ju vara kritiska punkter. Jag dränkte allt i 5-56 igår och när turbon bytes förra året smordes alla muttrar omsorgsfullt in med kopparpasta för att inte brinna fast.

Fuskade lite genom att låta turbon sitta kvar i grenröret, det är krångligare än man kan tro att få lös hela schabraket i ett stycke men jag ville röra så lite muttrar som möjligt. Har dragit av en och annan pinnbult mellan turbo och grenrör genom åren.

Morsan och farsan rullade in på gården i eftermiddags, trodde att dom skulle komma hem från fjälls först i morgon.
Det var ju bra för då får jag hjälp med topparna i morgon bitti, dessutom så kom ju min skoter hem med honom.
Det passar extra bra då vi idag köpt en skoterpulka, det finns fortfarande bra med snö kvar här nere i skogslandet även om det börjar bli bara fläckar här och där.


Mia är stolt över sitt fynd fast hon fick åka 14 mil enkelväg för att hämta den, men då fick hon ju träffa sin moster som
var säljaren.
Nilapulkan var extrautrustad med en praktisk rattkälkshållare.

Praktiskt förvaringsutrymme.
Pulkan såldes egentligen tillsammans med en skoter, den hade gått 85 mil och köptes ny samtidigt som pulkan. Pulkan har såklart inte varit med på alla milen och verkar vara i skick som ny förutom lite solblekt. På tal om färgen då är den något ovanlig, har sett många Nilapulkor men aldrig nån som varit lila.

Det har blivit lite väderomslag igen och det åt det kallare hållet, var -10 i natt.
Blir provkörning med hela familjen i morgon, är ju lite fel tid att köpa pulka men nu är ju å andra sidan priserna som bäst.
Vi far kanske och grillar en korv upp efter älven, älvisen som var full i vatten tidigare i veckan har torkat upp helt iom. kallvädret.

4 kommentarer | Läst 2481 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av totte sön 04 maj 2014, 12:03
Hon ser verkligen belåten ut :grin: !
av Kse sön 04 maj 2014, 14:47
Jag var dock inte lika belåten då kälken har "fel" underrede, detta är en kälke från 2007 och Nila kom senare med ett annat underrede.
Våran är egentligen fastsatt på en vanlig kälke, senare modeller har ett specialbyggt underrede för just den pulkan. Dom nyare har bättre stabilitet och tystare gång, dessutom
Är denna inte anpassad för nyare skotrar som har draget mycket högre upp än på äldre maskiner.
Den får duga så länge, blir det läge så får man byta upp sig.
av Slurfi sön 04 maj 2014, 15:21
Nilapulkorna är ett bra köp, vi hade en fyrsitsig som vi köpte beggad här i byn
och använde mkt i flera år.
Sen sålde vi den vidare med förtjänst, det händer inte ofta i skoterbranschen.
av Kse sön 04 maj 2014, 16:58
Ja det skulle ju vara om man köper billigt på sommaren och säljer dyrt lagom till påsk.