Blev en trevlig helg uppe till fjälls, vädret var väl inte på topp men på lördag var det helt ok.
Vi kom iväg lite sent på fredag och det gjorde även andra halvan av sällskapet som anslöt från Gällivare.
Helgens resa gick till Vasijaure som ligger några kilometer söder om Riksgränsen, kommunen har ett antal lägenheter som alla kommunalanställda får hyra.
Varje lägenhet har två rum och kök, rummen hyrs ut separat och köket är gemensamt.
Vi hade tur och kunde boka rum i samma lägenhet som vårt resesällskap, underlättar en hel del när man har både hund och barn.
Söndag morgon och full snöstorm, bara att bege sig hemåt fortast möjligt.

Blev bara en kort tur med skotern på fredag, ganska kallt och jag hade dessutom glömt min facemask.
Nyskotern gick som en dröm och det var svårt att sluta le inne i hjälmen, nu blev det inga större överraskningar då jag köpte en likadan maskin som jag hade innan.
Denna är dock begåvad med överladdning och det gör hela skillnaden, 50 hästar extra ger 180 totalt och det gör en jäkla skillnad.
Nya pärlan.

Tog en tur över till Katterjåkk som ligger ytterligare en bit mot Riksgränsen, Katterjåkk är väl egentligen en del av Riksgränsen backsystem men ligger som på baksidan av Riksgränsens nerfarter med lite snällare backar.
Ett gäng som jag brukar vara upp till fjälls med var på plats i Katterjåkk, i år blev det inget för mig då det krockade med familjehelg.
Där hade man redan korkat upp och stämningen var på topp så jag stannade inte så länge, lånade en femhundring av en polare för att köpa en facemask i den lilla Coopbutiken som finns där.
Min egen plånka låg någon annanstans än i min ficka, oklart var.
Tog skoterleden tillbaka vilket bara tog några minuter jämfört med den halvtimme det tog över fjället, såklart roligare med frikörning men inte när det börjat skymma.
Övriga sällskapet hade just anlänt och det blev middag och två öl, sen somnade jag med ungarna vid nio och vaknade inte förens vid sextiden nästa morgon.

Lördag bjöd på lätt molnighet men goda solchanser utlovades av SMHI,
vi packade i mat, ved och diverse åkdon åt ungarna och styrde norrut.
Blev inte så mycket skoterkörning utan kälke där bak för min del även om det kliade lovligt i fingrarna, tjejerna drog dock iväg på en längre tur och Mia gav tummen upp till nyskotern.

Söndag var det snö och blåst, blev inte mer än en snabb frukost innan vi började packa ihop för hemresa.
Ingen var särskilt sugen på att bli insnöade och få spendera en eller två extranätter för att vägen är avstängd, det sker titt dom tätt att E10 norr om Björkliden stängs av pga. hårt väder.
Stationsbyggnaden dominerar i Vasijaure, förutom Komunen så har bla. LKAB och Luleå universitet boende här. Gick ju ett tv-program i höstas med olika artister som fick skapa musik tillsammans som var inspelat här, vad det hette minns jag inte.

Över en månad kvar till nästa inplanerade fjällresa, då blir det dock fru och barnfritt och förhoppningsvis finns det gott om snö kvar.

Och vad är det för fel med bildplaceringen?
Bilderna hamnat ju lite var dom vill verkar det som.
Skit samma, använd fantasin. ;)

Den här skotern stod ute på fjället med boggihaveri, lustigt nog var även detta en Yamaha. :)
Gänget som var i Katterjåkk hade med sig denna sprillansnya Yamaha Viper som fått boggihaveri på väg från Kiruna, visst nån ventil som frusit i luftfjädringen.
Ägaren var lagom nöjd över att ha fått köra 5 mil utan fjädring.
3 kommentarer | Läst 1935 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av totte tor 26 mar 2015, 20:50
Har noterat det där med bilderna, det gick visst sönder när Fredrik "lagade".

Hittade du plåskan sen?
av Kse tor 26 mar 2015, 20:59
Ja den kom fram till slut efter lite letande, låg i jackfickan. :oops:
Men det var inte lätt att hitta, var ju sista stället jag letade på. :wink:

Bloggen är ju helsnurrig, blir ju yr när man läser.
Tar time out tills det är fixat. :-T
av totte tor 26 mar 2015, 21:22
Gott det! Det är lika jäkligt som med verktyg i garaget, har man nån gång hängt nåt där det skall vara så är det kört :oops: :mrgreen: