Blev inte så mycket skruvat i markberedaren idag, tänkte bara ta av topparna men dom satt som berget.
Var ett jäkla trixande med mer eller mindre hårt våld, fick iaf till slut lös den ena.
Skulle börja jobba med nästa när jag insåg att oljeröret till turbon låg ivägen och att det var omfattande demontering som krävdes för att få lös det.
Topp nr 2 fick vackert vänta tills imorgon då det var dags att avsluta och åka hem.
Kollade lite snabbt på packning och topp men kunde inte se några direkta tecken på blåsning, dom ska dock granskas noggrant imorgon.

Lite dåligt ljus på bilden för att kunna bedömma, kommer bättre bilder i morgon.

Det var -11 i natt och skaren var av asfaltkaraktär så vi packade in lite grejer i den nyinköpta pulkan för en kortare utflykt, kunde direkt konstatera att draget sitter alldeles för lågt och måste åtgärdas.
Pulkan var som befarat ganska skramlig, förmodligen beroende på underredet men detta går att avhjälpa med ganska enkla medel, allternativt så köper man ett komplett ”Gå fort” underrede som enligt mig är det bästa på marknaden.
Älven var kruttorr och det var inga problem att köra några kilometer uppströms till vårt standard grillställe, dock var det lite glest med snö vid rastplatsen som ligger på solsidan.


Föret var ju iof värsta tänkbara för att testa hur tyst och mjukt en pulka går, stenhård skare.

Inte så mycket snö kvar på den här sidan.

Just här hade älven börjat öppna sig men annars var det fint att åka.


I morgon blir det hårdkörning med motorn till markberedaren, blir att beställa en del grejer som man upptäckt är slut på vägen.
Planen är att vara igång med markberedningen om ca två veckor, hur det går med det får vi väll se.

0 kommentarer | Läst 2190 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 00:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]