Äntligen börjar man bli människa igen och vardagen återgå till det normala.
Var ner till Stockholm en sväng för två veckor sen då svågern bjöd på 40 års fest på Siggesta gård ute på Värmdö, jättetrevlig tillställning men jag tog med mig ett riktigt elakt förkylningsvirus hem.
Inte mycket till snö i den kungliga hufudstaden.
Fick iaf en ide om hur jag ska bygga sandlådan där hemma.

Kännde av det redan på söndag på flyget hem, visst var man lite tung i huvudet på morgonen men det var som att det blev värre ju längre dagen gick.
Väl hemma var jag helt sänkt och Mia undrade hur hård fest det hade varit?
Att komma hem på eftermiddan och fortfarande vara bakfull är ju sällan populärt så man stod ju inte så högt i kurs, när det sen visade sig att jag hade 39.5 i feber blev det ett annat ljud i skällan. :)
Lika varmt inne som
kallt ute.

Blev att ligga till sängs hela måndag då jag var totalt orkeslös, feber är ju ett effektivt sätt för kroppen att bli av med ett virus.
Inga febernedsättande substanser med andra ord om man vill bli frisk snabbt.
På tisdag var formen ungefär den samma men då var jag tvungen att åka och jobba en sväng, i med dubbla Alvedon och Ipren och på med jobbarkläderna.
Var rejält kallt på väg till jobbet, på flisplanen var det 5 grader varmare och det tackar vi för.

Var svinkallt och vi hade -37 på flisplanen på morgonen, hydrauliken i flissläpet krånglade, vågen i hjullastare ville inte riktigt vara med och jag gjorde en rejäl vurpa och slog ryggen då sulorna i skorna blivit stenhårda och livsfarligt halkiga av kylan.
Tre slangar började läka i lastaren och jag noterade även att det hade läkt en del olja från motoroljefiltret, förmodligen var packningen så hård av kylan att den börjat falska men upphört igen när gummit fått lite värme.
Underlig känsla att vara ute i kylan och samtidigt svettas som en gris då febern gick ur kroppen.
Flisen levererades och det gick bra att jobba hela dagen men när man kom hem var man duktigt slut, blev att vara hemma några dagar till men då pga. av sjuka barn som brukar komma som en efterrätt när man själv varit sjuk.
Nu tajmade det ganska bra då tempen höll sig under -30 sträcket hela veckan, skördaren stod och står fortfarande i garaget så där finns ju att göra även om det är kallt.
Inga större grejer utan mest service, byta ett ledlager i kranen, smörja och byta olja.
Passade på att ta alla dom där intervall grejerna man ska göra med x antal timmars mellanrum som man kanske slarvar lite med.
Sil på bränslesidan som ska kontrolleras efter 2000 timmar.

Vevhusventilationen ska kontrolleras med 500 timmars intervall.


En inte så rolig upptäckt var att det rinner ur expansionskärlets evakuering, har sett att det kan droppa ibland när man släcker maskinenen nu rann det ordentligt.
Jaha, blåsning i toppen då vilket förklarar den lite dåliga värmen i hytten.
Men när jag provade att lukta på kylvätskan så har den inte den där avgasdoftande lukten som en blåsning brukar medföra utan det luktar diesel, det luktar diesel till den milda grad att jag doppar en trasa i expansionskärlet och testar med en tändsticka.
Det brinner väldigt bra och jag går efter den gammal devisen att; Om det ser ut som skit och luktar skit, ja då är det stor risk att det är skit.
Jag har alltså hela kylsystemet fullt med diesel, olämpligt på en rad olika sätt men det intressanta är ju vilken väg det kommit dit.

Fortsättning lär följa...

4 kommentarer | Läst 1561 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Uvskogen lör 31 jan 2015, 21:52
Hmmm, åka och jobba med alvedonnedtryckt feber. Så ska man inte göra, även om vi väl alla har gjort så nån gång. Önskar ett snabbt tillfrisknande utan bakslag.
För övrigt, attans vad kallt ni har! :shock:
av machonisti lör 31 jan 2015, 23:12
Aja baja KSE, du har träffat på en av de där gångerna då du skall ligga!!!
av Kse lör 31 jan 2015, 23:54
Ja nu är jag ju frisk, bara lite envis hosta kvar.
När man haft hög feber ett dygn så vänjer ju sig kroppen, man mår ju bättre dag två vilket som.

Ja vi har haft en riktigt kallt vecka, det är ju dessa dagar man bävat för när man tagit på sig flisleveransen.
Det spelar ju ingen roll hur kallt det är, värmeverket måste ju matas ändå.
Vi håller ju trots allt till på en av Sveriges kallaste platser så man har ju vetat förutsättningarna, finns ju en rad åtgärder att göra på maskinerna för att klara kylan.
av isteskog sön 01 feb 2015, 11:47
Krya på dig Kse! Har själv varit förkyld i tre veckor, bara lite feber, men det börjar klia i höger pekfinger igen ;)