Skördarn går i produktion igen och försäkringsbolaget meddelade i måndags att dom löser in min skoter, saker och ting ordnar sig så sakteliga.
Är rätt grovt och rejält på sina ställen men för det mesta klent och krokigt .
Vi får gå lite djupare in på ämnet contorta nån gång.
Nödlösningen inför helgen var svågerns maskin, lånade den förra helgen för lite korvgrillning med familjen.
men fy fan vad vi satt fast, riktigt värdelös maskin om det inte finns spår.

Skoter har stått på verkstad en månad och det har dragit ur väldans på tiden, jag vet inte vad jag får för ersättning än men det lär ju visa sig.
Nu kan det dra ut ytterligare på tiden då ja i samma veva som jag fick veta att det blir inlösen även fick en påminnelse om att lämna in skadeanmälan.
Detta är det första försäkringsärende jag är med om och dessutom tog ju verkstadskillen alla uppgifter om hur, var och när det hänt för att lämna till försäkringsbolaget.
Ja såklart måste man lämna in ett papper oxå, det förstår väl vem som helst. :oops:
Har redan mer eller mindre gjort affär på en ny maskin, inte skrivit på nått än eller betalat men jag är rätt säker på att det blir den.
Contorta avverkningen är igång igen, vi avverkade en drygt 20 ha förra året och nu är tanken att ta ner minst det dubbla.

Säsongen är kort och man vet ju aldrig hur lång tid Trygg Hansa tar på sig innan det är klart.
Dessutom är det bokat fjällstuga till helgen så en skoter skulle ju sitta fint.
Har funderat mycket på vad man ska köpa för skoter, trist och köpa en likadan men jag har å andra sidan varit riktigt nöjd med den.
Den som nu skrotas är en Ski-doo Renegade 1200, fastnade för 4-taktsmotorn direkt vid första provturen för några år sedan.
Lite ovant med den kraftiga motorbromsen i början men det var invant på nån timme, vridmomentet och ljudet vande man sig dock vid på en gång
Har sagt att jag aldrig byter tillbaka till 2-taktare igen men vi får väl se hur det blir med den saken.
Å andra sidan har jag sagt att det bara är löjligt att åka 4-takt om man inte har turbo. :wink:

Nu är det hopp i säng så man orkar upp och packa och lasta i alla grejer och köpa skoter i morgon, blir en mycket välbehövlig fjällweekend.
Förhoppningsvis mycket skoter, sol och så lite medicin från apoteket Röda näsan på kvällskvisten.

Kommer ett längre utlägg om Pon och deras äventyr runt min skördare så småningom, vi väntar dock tills allt är löst och färdigt

5 kommentarer | Läst 2894 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Fredrik Reuter fre 20 mar 2015, 16:39
Ja, någonstans är ju botten i det mesta.
Jag hoppas du blir nöjd med kommande skoter, att det löser sig med inlösen och att Pon har skärpt till sig!

Trevlig fjällweekend!
av machonisti fre 20 mar 2015, 19:05
Det löser sig, sade rörmokarn då han sket i handfatet!
av totte fre 20 mar 2015, 20:35
Jaha, steg 1 i det hela klart åtminstone, maskinen går igen. Då var det bara fråga om att slippa betala för allt klanteri som uppvisats.
av Slurfi lör 21 mar 2015, 20:03
Ja herregud vad fula de där japsarna är.
av Uvskogen mån 23 mar 2015, 13:53
Jag är då nöjd med fyrtaktsmotor på sjön, du får ju inte köpa ny 2-takt dit. Kanske mer framtidssäkert med en 4-taktare även på skotern om nya miljöregler även blir att omfatta skotrar?