Är besigtningstider för timmerbilen med släp.
Bilen klarade sig med två anmärkningar, slut på spolarvätska och kärvande låsning till draganordning.
Egentligen inga fel alls då det kärvande draget berodde på att det var dax att byta slitring släpets dragstång.
Övrigt saknade en bromsklocka mätuttag , bytte den i somras och reflekterade aldrig att man måste flytta över mätuttaget från den gammal.
Sen var stänkskärmarna för korta på sista axeln, skärmarna saknar helt stänklappar men jag trodde att den heltäckande stänklappen jag monterat i bakre underkörningsskyddet räknades men så var det icke.
Rissläpet har fått lite uppfräschning med färg, och efter lite närkontakt med en timmerhög så blev det lite nya stänkskärmar och lampor oxå. :)
Första varvet färg blev dock inte helt lyckat, var inte den nyans jag beställt utan nån babyblå, primerliknande nyans.
Det visste ju inte han som målade släpet och jag hade ju ställt fram burkarna, såklart hade han hunnit måla hela släpet innan jag såg det. :D
Blev ett lager grundfärg kan man säga.

Sista anmärkningen var på mina nya skyltbelysningar, dom gamla var trasiga så jag beställde ett par som även lyser rött bakåt för man kan ju aldrig ha för mycket lampor på ett lastbilsekipage.
Men det gillande man inte hos Opus bilprovning, skyltbelysningen får endast lysa vitt och inte kombineras med annan belysning. Jag löste det snabbt med svart sprayfärg men blev lite irriterad ändå.
Jag har flera fordon, bl.a. Timmerbilen där bakljus kombinerad med skyltbelysningen och varit så sen fabrik, har lite lust att gå ner till Bilprovning och ställa dom mot väggen men dom har förmodligen rätt.
Påpekade detta där jag köpt belysningen och dom tyckte jag skulle tejpa över det röda till besiktningen och ta bort det sen, förmodligen går den igenom nästa år om det i te är samma petiga gubbe som besiktigar.

I stuganprojektet har det hänt grejer sen sist.
Snickarna har varit här sista veckan och nu gör vi resten själva.
Insidan på nya delen har fått ett lager isolering annars är det tomt, här var som synes inte takplåten på plats än.

I helgen fick vi hjälp av svågern och hans respektive, han har själv haft byggfirma i flera år och är väl vad man får kalla för ett fullblodsproffs när det kommer till snickerier.
Även en kusin till mig var med och hjälpte så som mest har vi varit fem stycken som snickrat och då går det såklart undan.
Utsidan är till 95% färdig, är egentligen bara ståndplåten mellan vägg och tak som ska upp. Dom vi fick hade fel mått så det blir att montera till nästa helg.
Sen kvällsbild i byggbelysning, nå man ser iaf. vart det barkar

Är lite isolering att göra mot grunden under altanen oxå, sen ska jag handskotta in några kubik makadam.
En som var förbi i helgen fällde kommentaren att nu är ni ju snart färdiga.
Tvärtom så är det nu det börjar på allvar och vi är låångt ifrån färdiga, kan vi fira påsk i stugan så är vi nöjda.

4 kommentarer | Läst 3314 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Erre tis 25 okt 2016, 12:17
Lysen och besiktningen är ett märkligt kapitel.

Timmersläp där man kan dra ihop axlarna, lysena sitter ju oftast vid underkörningsskyddet och följer med axlarna.
Vilket gör att med dom nya reglerna så blir bakänden utan lysen. Det får bara sitta nummerplåtsbelysning där.
Vi hade position,broms,blinkers och nummerplåtsbelysning där i för att det skulle synas av övriga trafikanter. Men nej. Inga lampor längre in än 40 cm ( om jag minns rätt)

Bygget rullar på bra! :-BD
av totte tis 25 okt 2016, 13:54
En som var förbi i helgen fällde kommentaren att nu är ni ju snart färdiga.
Tvärtom så är det nu det börjar på allvar och vi är låångt ifrån färdiga, kan vi fira påsk i stugan så är vi nöjda.


Det är nåt som jag ofta noterat vid husbygge. Först ser det inte ut att hända så mycket, allt sker i markplan, gropar, grus- och jordhögar, några rör sticker upp, några betongsulor och inte ser det ut som ett hus. Det pågår ett bra tag. Sen plötsligt så smäller det till och så tror man att nu är ju huset nästan klart, för det syns ju. Sen bara står det till synes där länge. Då ser man inte ens att nån gör nåt, för alla är där inne och jobbar. Enda tecknet brukar vara diverse skåpvagnar från ortens bygg- el- rör- och målerifirmor.

Men visst är det ett stort steg när det är tak och täta väggar, då har man ju fixat någorlunda väderoberoende för jobbet. Och det är alltid trevligt att kommit så långt att man ser hur det ser ut, Och bra ser det ju ut hos er.
av Slurfi tis 25 okt 2016, 16:45
Här hos mig är det nästan så Totte, först ser man inget och sen inget och sen inget, sen är det klart eller nära åtm.
av sundelius tis 25 okt 2016, 21:52
Gott kämpat Kse med nära och kära