Förberedelserna fortsätter för slutaverkningen på det beståndet som gorm stormen gick hårt på.

I helgen jobba vid med att bredda vägen. Duger ju inte bara att ta sig fram med fyrhjulingen...Jag gick lös med röjsågen på den vägg av sly som mura in vägen. Och farsan hade motorsågen och tog det grövre. Blir mest björkved men en och annan gran får stryka med också. Blir att ta några grövre till i helgen som kommer sen är det nog klart. Bara hoppas på kallare väder igen med innan dom kommer och kör annars blir det inte mycket kvar av vägen...

Idag var jag ute och fortsatte med underröjning. 2:a dagen och trodde jag skulle bli klar. Men icke.... behöver nog en tank eller två till. Sån herrans massa som växer länga med vägarna och på den del som var åker en gång i tiden. Rena djungeln. Har inga bilder tyvärr då det regna när jag va där. Får väll skaffa sig vattensäker mobil snart.. en 1 liters påse och en brödpåseklämma duger som vatten skydd i fickan dock ;-)

Älgarna hade mumsat i sig av en stor asp
Lite björk ska bort med.
Skulle ta en selfie med den stora aspen. Men för kort arm. Nu förstår jag var man har selfiepinne till :-)
4 kommentarer | Läst 2696 ggr

Mer om bloggaren

Hasaro

Seniorhuggare

Blev medlem: tis 06 mar 2012, 21:57

Kommentarer

av lfq ons 03 feb 2016, 21:08
Det ser ut som att vägen var grusad så den bör väl hålla. Värre blir det nog på åkern.
Fäller man ett par aspar i den storleken kanske man får ha tallarna ifred.
av Hasaro ons 03 feb 2016, 21:21
Det mesta av vägen är gjord med grävmaskin för ca 25 år sen. Går ner till en vändplan men efter det är det nog 100 meter till som leder ner och ansluter med en annan väg. aldrig varit nån riktig väg den där biten. Bara såga ner och gjorde så man kunde köra med fyrhjulingen för några år sen. Dom får väll köra några lass ris och lägga i värsta fall. Är ju rätt mycket sten iallafall så det kanske bär rätt bra ändå.

Åker delen är inte jätte stor bara en bit i kanten av den större åkern. Kanske 30 x 150 meter, så det blir ju inte så många vändor fram och tillbaka. Fixar nån bild till nästa blogginlägg.
av isteskog tor 04 feb 2016, 09:51
Dom måste ha varit hungriga älgarna ;) Grovbarkig asp äter de inte i första hand!
av halvproffs tor 04 feb 2016, 19:27
Har fällt aspar 2 år i rad och det är knappt ätet på dom. Det är för lite älg här, förr kom dom som ett skott när man hade fällt några aspar. Till råga på allt så har dom sett 3 vargar bara några km från vårt jaktområde.