Jag gillar att jobba nattskift, det är som lugnt och fridfullt på nått sätt.
Ingen som ringer och stör, inte heller behöver man börja eller sluta dagen men att göra nått ärende eller åka och hjälpa någon med nått bestyr.
Full och effektiv arbetsdag med andra ord.
Nattradion spelar hela natten med roliga rebus och musiktävlingar, jag tycker mig kunna det mesta men avstår från att ringa.
Dom ljusa nätterna är ju oxå speciella och man hindras inte nämnvärt i sitt arbete annat än att man kan få solen i ögonen.
Sen finns det faktiskt en del sociala fördelar, iaf. för min del.
Jag hinner med att hjälpa till med kvällsbestyren och få i ungarna i säng.
Kommer iväg vid halv niotiden och klockan nio är man förhoppningsvis i maskinen.
Sommarnätterna har som nått magiskt över sig.....

Kollar oljor och tar en snabbvända runt maskinen för att se att allt sitter där det ska och att inga slangar eller kopplingar läker.
Sen så kör man i ett tills det är dax att åka hem, ja en bensträckare en gång i timmen hinner man med och tar tidigare nämnda varv runt maskinen, blir väl en kaffekopp eller två i farten och nån macka men det är inte fråga om några längre pauser.
När man kommer hem sådär vid sextiden så tvättar man av sig försöker hitta ett mellanrum mellan fru och ungar.
Vi har en två meter bred säng och både störst och minst i barnaskaran har egen säng men hamnar lätt i våran.
Det funkar bra ändå och det är faktiskt ganska mysigt, 12:00 så kliver jag upp och då känns det ändå som om man har hela dagen framför sig.

Men i natt blev det bara några timmar, vid ettiden hände nått med ena lyfttuben i harven.

Förmodligen har kolven gängats ur från stången och sen vridit sig ur röret med spräckt lock och rör som följd.
Hydraultuben är skrot och nytt går knappast att finna hos Bracke Forest, testade ringa idag men alla som visste var på semester.
På tredje försöket fick jag tag på en firma som tillverkar cylindrar och inte hade halvstängt för semester.
Så ikväll bär det ut i skogen för att mäta upp cylindern så att en ny kan tillverkas, om nu inte någon har en lyftcylinder till en Donaren 280 liggandes.

10 kommentarer | Läst 6745 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Uvskogen ons 20 jul 2016, 19:05
Attans, inte ens de magiska sommarnätterna hindrar oknyttet att trassla till det med dina maskiner. Kanske du skulle försöka få tag på en sån där nåjdtrumma? Trumma lite varje gång du pausar! :wink:
av Erre ons 20 jul 2016, 19:23
Uppskattade också nätterna när jag körde timmerbil.
Nästan helt själv där ute i trafiken. Märktes tydligt vad det gjorde på rytmen på vissa körningar.

Surt med kolven! :sad:
av totte ons 20 jul 2016, 20:11
Nätter är lite speciella, säger jag som alltid varit lite av nattmänniska. Här är en låt för dig och alla nattmänniskor:

av ananders ons 20 jul 2016, 22:06
Det är surt när kolvarna gängar ur sig på det viset och det är ju nästan helt omöjligt att upptäcka det innan det är försent. Men ännu har det inte gått så illa för mig någon gång.
av Vardon tor 21 jul 2016, 18:58
Håller med om nattarbete. Tyvärr har jag inte möjlighet att lyssna så mycket på radio men det är ett annat tempo. Kanske man inte jobbar hårdare men blir mer gjort. Dock finns det en del störande moment:

Tex när en äldre dam kom och ville ha hjälp, för hon kunde inte komma över räcket så hon kunde dränka sig i kanalen. Samma natt och samma polispatrull fick även åka till kollegorna som hade en knarkare som ville slåss.

Hoppas det löser sig med kolven!
av Kse tor 21 jul 2016, 19:44
:lol: :lol: X_X :oops:
Vardon skrev:Tex när en äldre dam kom och ville ha hjälp, för hon kunde inte komma över räcket så hon kunde dränka sig i kanalen.
@Vardon
av Erre tor 21 jul 2016, 20:27
Gammalt Göteborgsordspråk
"Det finns nätter då Vardon lämnar stan och vandrar i skogen som en vanlig man"

Likaså
"Du hittar aldrig Vardon. Han hittar dig!!"

:wink: :grin:
av Vardon tor 21 jul 2016, 22:27
Nu ska jag ut på söndag morgon vid 4 tiden, Börje Sprängsten har spelat på Ullevi. Misstänker stan kommer se ut som en soptipp. Bäst att ladda kameran. Det enda som motiverar upp en är komptiden som lägges på gård och skog...
av Fredrik Reuter tor 21 jul 2016, 23:13
Sommarnatt, där du svävar fram i ljuset, aha!
Härlig läsning av er alla, det är något speciellt med sommarnätter!