Trädgårdsmöbler har det varit lite klent med här. Vi köpte en liten grupp s k cafémöbler förra året, funkar ju för en liten fika och så men inte mycket för att sitta och äta flera stycken och inte sådär bekväma. Nu har vi köpt en grupp med Grythyttans klassiker, begagnat förstås och till ett rejält vänskapspris från goda vänner, en tusenlapp för alltihop. Vi hämtade möblerna igår i Löberöd. Sen bilden togs har jag tvättat av dem ordentligt, har stått i en maskinhall ett tag och var rätt så dammiga. Dynor skall anskaffas, sen sitter vi bra.


Idag har jag varit och hjälpt Mange att kapa ved, så länge vi orkade i värmen. Några timmar blev det i alla fall och så lastade jag ett bra släplass och körde hem. Skall kapas det som behövs och klyvas framöver. Tre såna lass behöver jag inför vintern.


Tjurskallen till tvåhjulstraktor som vägrade starta är igång igen. Trodde ju först att det var tändningen som spökade. Idag tog jag ifatt med den och det första att göra var att prova med en sup i förgasarhalsen. Och nog hostade den till då, vilket tyder på "skit i karburatorn", som gubbarna brukade säga hemikring.

Så jag plockade bort förgasaren och den fick sig sen en ordentlig rengörning. Hittade sån där gelébildning i botten på den, gissningsvis var det det som satt sig i munstycket, som suger upp ända nere i bottenpluggen. Sen startade tjurskallen.

7 kommentarer | Läst 4839 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre fre 22 jul 2016, 20:00
Gutt att tvåhjulingen är med igen. :-BD
Lite utemöbler är inte fel.
av ananders fre 22 jul 2016, 20:24
Ja det kan man verkligen kalla ett vänskapspris :surp: , har sett att en stol med ruttna brädor kan betinga samma pris :???: . Och riktigt skönt är det att sitta och gunga i en sån stol sen. Hmmm får nog bjuda in mig på en fika nån gång 8) .

Skönt att det gick tämligen smärtfritt att få igång tvåhjularen igen.
av totte fre 22 jul 2016, 20:30
Jo, det var bra att jag slapp riva tändningen, det är rätt bökigt. En förgasarrengöring av en Bing är lika enkelt som att stjäla godis från småbarn, tar inte många minuter.

Jodå Anders, har också sett vad dom betingar på blocket. Du är givetvis välkommen på provsittning/gungning och fika!
av lfq lör 23 jul 2016, 13:35
Ja nu är det bara parasollet som saknas. Ett tips ang förgasaren, kör med Aspen innan du ställer av den för en längre tid.
Tänkte avisera ett besök förra veckan men då var du ju i Norge. Men nu ser jag fram emot att provsitta den nya möbeln.
av Slurfi lör 23 jul 2016, 18:09
Fint med klassiska möbler
av totte lör 23 jul 2016, 21:48
Lfq: Kör den alltid på Aspen så det är inget problem. Du är förstås mycket välkommen på möbelprovning. Fika ingår.

Sant Slurfi, vi är inte alls tilltalade av de moderna trädgårdsmöblerna, sen må de vara underhållsfria och bekväma och allt.
av Uvskogen sön 24 jul 2016, 17:51
Grythyttans hel grupp för 1000 kr! Bara att gratulera, de bästa som finns! :smile: