Valborg tillbringades i år hemma hos svärföräldrarna. En blygsam brasa toppad med en fortarande delvis grön julgran.
Följt av lite korvgrillning för ungarna innan vi begav oss in för lite mer lagad mat.
Svärfar och jag spenderade en del av kvällen åt blocket och diverse sidor på nätet. I jakt på kunskap och erfarenheter av nästa eventuella maskin som står på hans önskelistan.
Som vi ska åka och titta på nästa helg.


Sen har vi äntligen lyckats fira lilleman.
Vi fick ställa in första kalaset pga sjukdom.
Så städning och matlagning hela helgen.



Obligatorisk godissortering så alla får lika.


Fyller på bra med ungar nu. Så mycket att det krävs eget bord.


Underbar fru som gjorde inte mindre än tre tjälknölar av älgkött.
Lite röd, medium och en lite well done.
Så blev alla nöjda.



Och efterrätt på det.


Men en liten flykt ut i skogen krävs varje helg. Så en tank till blev det med röjsågen. Alltid något. Har ca 2 minuter med bil till planteringen så man hinner vara rätt effektiv på 1,5 h. Inte mycket tid som går bort i bilen.



Såg första ormen i år när jag skulle till skogen. Tyvärr påkörd.


Ny vecka på gång.
3 dagar på jobbet resten ledigt. Ska väl kunna hinnas med en del annat nästa helg. :wink:

Ha det!

20 kommentarer | Läst 5699 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Erre

Huggarmästare

Blev medlem: sön 27 maj 2012, 17:01

En Åsa-Nisse mekanikers vardag.
I min blogg kommer jag att ta upp lite allt möjligt.
Allt från jobb, jakt, skogen och diverse strapatser man är med om.

Hoppas det kan roa någon. :wink:

Kommentarer

av Vardon sön 01 maj 2016, 20:23
Vågar du avslöja vad nästa investering är?
av ananders sön 01 maj 2016, 20:32
Nu blev jag riktigt hungrig, saliven rinner ner på surfplatta. Nä dags för lite rabarberpaj.
av Erre sön 01 maj 2016, 20:37
@Vardon
En riktig gjutjärns koloss.
Å det står BM på den. Gul i färgen. :wink:

@ananders
Haha. Det gör du rätt i. I med lite paj. Jag går mot matkoma nu. :smile:
av ananders sön 01 maj 2016, 20:47
Föresten efterrätten skulle jag vilja ha mer info om, kanske till och med ett recept :YMPRAY:
av Vardon sön 01 maj 2016, 21:12
Du hade mig avundsjuk redan på gul, jag är säker på att den blir mycket användbar. Risken är folk tar dig som AIK:are med den blivande gule och svarta niaben.. Risker man får ta...
av Erre sön 01 maj 2016, 21:25
@ananders
Du får ett pm imorgon. :wink:

@Vardon
:grin:
En hjullastare. Modell äldre.
Volvo 1240.
av totte sön 01 maj 2016, 21:50
Hmm, rabarberpaj, ja klart dags för det! Härligt kalas!
av Erre mån 02 maj 2016, 11:22
@Vardon
Ja vi ska kolla den iallafall. En bekant som säljer den.
Enkel och rejäl maskin.
Men det måste gå att få tag i delar. Annars är det hopplöst.
av Uvskogen mån 02 maj 2016, 11:22
"Obligatorisk godissortering så alla får lika." Väcker minnen! :)
av Erre mån 02 maj 2016, 17:31
@Uvskogen
Haha. Jo du. Det där minns man från när man själv var liten och satt med 3 bröder och delade.
Var det tre bitar av någon godissort så fick hellre föräldrarna dom, det var enklare än att vi skulle bli överens. :wink:
av Tosca tis 03 maj 2016, 06:59
Recept i PM när det kanske är fler som skulle gagnas av att du la ut det här istället...?
av Erre tis 03 maj 2016, 08:23
@Tosca
Då lägger jag ut receptet här. :smile:
Hann inte med det igår. Förlåt @ananders.
Lägger ut här ikväll.
av Erre tis 03 maj 2016, 18:36
Tårtan!
En tårtbotten som delas i tre.
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och mjöl riktigt pösigt.
Blanda mjölsorterna och bakpulver, sikta ner lite i taget i smeten.
Häll i en smord och bröad springform. Ca 24 cm.
175 grader i ca 40 min.

Hallonmousse i ett lager.
(ca 225 gram frusna hallon som man lägger i en gryta med 1/2 dl socker och en skvätt vatten. Koka upp och låt koka några min. Passera genom en sil.
Blötlägg 3 gelatinblad som man sen lägger ner i den varma hallonvätskan.
Låt svalna.
Vispa 2,5 dl grädde, blanda sedan försiktigt.
Kyls i några timmar till det blir en fast mousse.)

Mjölkchokladmousse med krossad daim i andra lagret.
(170 gram mjölkchoklad läggs tillsammans med 3 dl grädde.
Värm till allt är smält. Får EJ koka!!!!!
Kyl några timmar eller över natten. Måste vara riktigt kallt.
Vispa, krossa en daim och häll i.
Montera tårtan.(äntligen lite mek termer i detta :grin: )
Dekoration, i detta fall en färgad grädde spritsad till rosor.
av Vedmaskin tis 03 maj 2016, 19:40
Tre olika tjälknölar. :shock: Det var några grättna gäster. Det är väl bara te å äta när man är bortbjuden. :wink:
Ser gott ut i alla fall. :grin:

Fin tårta. Det var inte första försöket med dom rosorna. :grin:
av ananders tis 03 maj 2016, 20:01
Erre skrev:Tårtan!
En tårtbotten som delas i tre.
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och mjöl riktigt pösigt.
Blanda mjölsorterna och bakpulver, sikta ner lite i taget i smeten.
Häll i en smord och bröad springform. Ca 24 cm.
175 grader i ca 40 min.

Hallonmousse i ett lager.
(ca 225 gram frusna hallon som man lägger i en gryta med 1/2 dl socker och en skvätt vatten. Koka upp och låt koka några min. Passera genom en sil.
Blötlägg 3 gelatinblad som man sen lägger ner i den varma hallonvätskan.
Låt svalna.
Vispa 2,5 dl grädde, blanda sedan försiktigt.
Kyls i några timmar till det blir en fast mousse.)

Mjölkchokladmousse med krossad daim i andra lagret.
(170 gram mjölkchoklad läggs tillsammans med 3 dl grädde.
Värm till allt är smält. Får EJ koka!!!!!
Kyl några timmar eller över natten. Måste vara riktigt kallt.
Vispa, krossa en daim och häll i.
Montera tårtan.(äntligen lite mek termer i detta :grin: )
Dekoration, i detta fall en färgad grädde spritsad till rosor.


=P~ =P~ =P~

Ingen fara den som väntar ....
av Erre tis 03 maj 2016, 20:23
Vedmaskin skrev:Tre olika tjälknölar. :shock: Det var några grättna gäster. Det är väl bara te å äta när man är bortbjuden. :wink:
Ser gott ut i alla fall. :grin:

Fin tårta. Det var inte första försöket med dom rosorna. :grin:

@Vedmaskin
Haha. Mm. Dom äldre vill helst ha presstekt kött. (dvs att man lägger köttet i pannan å trycker med stekspaden konstant medans man har så varmt det går) :wink:
Kanske inte riktigt så illa, men rejält tillagat ska det vara.
Sen en vanlig, och för finsmakarna en lite rosa. Men det gick åt av alla tre så det blev bara 2 matlådor. :sad:

Första tårtan med rosor på. Hon gjorde några rosor på prov på en tallrik, sen körde hon bara på.
av Erre tis 03 maj 2016, 20:25
@ananders
Hoppas den faller er i smaken med.
Säger bara en sak. Krossad daim = Magiskt!
av ananders tis 03 maj 2016, 20:35
Erre skrev:@ananders
Hoppas den faller er i smaken med.
Säger bara en sak. Krossad daim = Magiskt!


Definitivt passar det. Både hallonmousse och chokladmousse i samma tårta = magiskt.
Måste hitta ett tillfälle att göra den snarast, dock blir nog inte finishen lika fin på min.
av Vedmaskin tis 03 maj 2016, 20:46
Erre skrev:
Vedmaskin skrev:Tre olika tjälknölar. :shock: Det var några grättna gäster. Det är väl bara te å äta när man är bortbjuden. :wink:
Ser gott ut i alla fall. :grin:

Fin tårta. Det var inte första försöket med dom rosorna. :grin:

@Vedmaskin
Haha. Mm. Dom äldre vill helst ha presstekt kött. (dvs att man lägger köttet i pannan å trycker med stekspaden konstant medans man har så varmt det går) :wink:
Kanske inte riktigt så illa, men rejält tillagat ska det vara.
Sen en vanlig, och för finsmakarna en lite rosa. Men det gick åt av alla tre så det blev bara 2 matlådor. :sad:

Första tårtan med rosor på. Hon gjorde några rosor på prov på en tallrik, sen körde hon bara på.


Det var bra gjort. :-BD

Att det det inte blir mer mat över är smällar man får ta när det är gott. 8)
av Erre tis 03 maj 2016, 20:50
@ananders
Ja det var en riktigt fin kombo.

@Vedmaskin
Ja hon är väldigt duktig.

Haha. Mm.