Vadå? Är det avslaget hos Skogsstyrelsen? Ja, min ansökan om projektstöd för kompetensutveckling inom landsbygsprogrammet hos Skogsstyrelsen har fått avslag.
Jag sökte stöd 1 dec 2009 och för några dagar sedan kom beslutet att mitt projekt om skogskunskap och virkeslära på webben inte beviljas några stödpengar från EU.
Det var lite tråkigt faktiskt. Idéen jag har tror jag skulle kunna bli riktigt bra. Det skulle vara en fristående tjänst primärt riktat mot skogsägare och skogsentreprenörer för ökad kunskap inom virkeslära, aptering och virkesprislistor.

Avslaget baseras på att min ansökan primärt inte avser aktiv kompetensutveckling. Med detta menas kanske mest kurstillfällen med föranmälan. Kompetensutveckling idag fungerar inte så enligt mig, men det bestämmer ju inte jag förstås.

Nu får jag kämpa vidare utan stöd ett tag till (kanske lika bra det på sikt), kanske kommer jag på något projekt som kan skickas in till ansökningsdatumet i höst.

Har du några idéer du skulle vilja förverkliga inom kompetensutveckling? Hör gärna av dig till mig. Vid detta laget har jag samlat på mig ganska mycket information om hur man (inte) söker stöd och ev fallgropar.

Ha det bra allesammans!

1 kommentar | Läst 6184 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Fredrik Reuter

Administratör

Blev medlem: tis 15 mar 2005, 11:09

Admins blogg
I denna blogg kommer jag ta upp det som anbefaller mig.
Mycket fokus kommer ligga på att blogga om forumet i sig, men även bloggning om saker som återfinns i de flesta kategorierna på forumet hoppas jag på.

Välkommen!

Kommentarer

av totte tis 08 jun 2010, 12:07
Ja, det var ju trist. Det är dock rätt typiskt för den ofta ganska fyrkantiga process som kännetecknar anslagsbedömningar inom myndigheter. Någon/några där har en grundmurad uppfattning om vad som skall läggas i ett begrepp och allt som inte faller inom den ramen är automatiskt diskvalificerat. Har sett samma fenomen inom forksningsanslagskarusellen under mitt tidigare liv på universitetet.